Foto: Publicitātes foto
2014. gadā Rīgā notiks Eiropas Auto ražotāju asociācijas (ACEA) kārtējā sanāksme vienlaicīgi ar Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) 20. dibināšanas gadadienas atzīmēšanu, paredz aizvadītajā nedēļā Varšavā noslēgtā vienošanās starp ACEA un LPAA.

Varšavā ACEA sanāksmes laikā Eiropas asociāciju pārstāvji apmainījās ar katras valsts ekonomiku stāvokļa pārskatu, elektromobiļu ieviešanas veicināšanas un kaitīgā piesārņojuma mazināšanas politikas jaunumiem, automobiļu pēcpārdošanas tirgus tendencēm un citām Eiropas auto industrijai nozīmīgām aktualitātēm.

Tāpat ACEA ģenerālsekretārs Ivans Hodaks informēja dalībniekus par brīvās tirdzniecības vienošanās (FTA) līguma sagatavošanas gaitu starp Eiropas Savienību, Japānu un Indiju.

Atsevišķu sanāksmi noturēja arī triju Baltijas valstu asociāciju pārstāvji, apspriežot kopīgos jautājumus par auto klasifikāciju, auto nodokļu sabalansēšanu Baltijas valstu telpā, nozares uzņēmumu brīvprātīgas sertifikācijas dinamiku Igaunijā un Latvijā, kā arī par preventīviem pasākumiem, nepieļaujot norakstītu automašīnu atgriešanu ceļu satiksmē.

"Šādas regulāras tikšanās auto industriju pārstāvošajām organizācijām ir ļoti nozīmīgas, it īpaši tik mazām valstīm kā Baltijas valstīm, jo tas mums ļauj daudz efektīvāk apmainīties ar pieredzi un zināšanām ar ražotājvalstīm, tādēļ esam pagodināti, ka ACEA ir piekritusi kārtējo sanāksmi 2014. gadā noturēt Rīgā," gandarījumu pauž LPAA valdes priekšsēdētājs Viktors Kulbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!