Foto: Publicitātes attēli
”Karšu izdevniecība Jāņa sēta” laidusi klajā jaunu ģeogrāfiskās informācijas sistēmas versiju ”JS Baltija 3”. Programmatūrā iekļautas ne tikai jaunākās ”Jāņa sētas” kartes, bet arī veikti būtiski uzlabojumi maršrutēšanā.

Atšķirībā no iepriekšējās versijas ”JS Baltija 2”, kas tika izlaista 2009. gadā, jaunā programmatūra piedāvā būtiskus uzlabojumus kartēs, īpaši ceļu un adrešu datos, jaunus maršrutu veidošanas algoritmus, kā arī iespēju vairākiem lietotājiem vienlaicīgi strādāt ar vienotu sistēmas datu bāzi.

”JS Baltija 3” sistēmā ir iekļautas jaunākās ”Jāņa sētas” kartes, kurās pieejamas Latvijas, Igaunijas un Lietuvas adreses līdz pat viensētu līmenim. Sistēma piedāvā detalizētu ceļu informāciju, kas nodrošina iespēju veikt maršrutēšanu ne tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā. Ir atjaunota un papildināta adrešu, dabas, tūrisma, transporta un sakaru, kultūrvēsturisko, apdzīvoto vietu un citu objektu datu bāze.

Atšķirībā no iepriekšējās versijas vislielākās izmaiņas ir skārušas maršrutēšanu. Tagad maršrutu var veidot arī kājāmgājējiem, riteņbraucējiem, operatīvajam transportam un smagā transporta kustībai. Sistēmā ir ieviesta maršruta optimizēšana ne tikai pa apli, bet arī no sākuma līdz tālākajam punktam jeb tā sauktajam līnijveida maršrutam.

Iepriekšējā informācijas sistēmas versija bija domāta atsevišķa lietotāja darbam, bet jaunā sistēma lietotājiem ļauj strādāt gan lokālā ”SQLite”, gan centrālā ”MySQL” datu bāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!