Ķīnas autoražotājs "Chery International" par savu galveno dizaineri nolīdzis bijušo "Porsche" mākslinieku Hakanu Sarakoglu. Jaunajā postenī Sarakoglu noteiks visu autoražotāja marku dizaina virzību, strādājot kompānijas dizaina centrā Šanhajā.

Lai arī šis 47 gadus vecais dizaineris nav plaši pazīstams, viņš savulaik strādājis "Ford" kompānijas Eiropas nodaļā un piedalījies "Focus" un "Modeo" veidola tapšanā. Pēc tam viņš strādāja "Porsche" kompānijā, kur palīdzēja radīt "Boxster", "Cayman" un "918 Spyder" modeļu dizainu.

Pēdējā laikā Sarakoglu ir viens no daudzajiem Eiropas autoražotāju dizaineriem, kurš nolēmis pārcelties uz darbu Ķīnā, kur šādiem kvalificētiem un pieredzējušiem darbiniekiem maksā trīskārt vairāk nekā Eiropā vai ASV. Kad aģentūra "Automotive News" vaicāja, cik viņš saņem, Sarakoglu nevēlējies to atklāt, vien norādīja, ka "nelaimīgs neesmu".

Atgādinām, ka "Chery International" tika dibināts 1997. gadā un pieder valstij. Autoražotājs tirgo automobiļus ar četrām markām – "Chery", "Karry", "Rely" un "Riich". Pēc 2012. gada realizācijas datiem, "Chery" bija devītais lielākais autoražotājs Ķīnā ar pusmiljonu pārdotu vienību. Tomēr eksporta jomā "Chery" ir lielākais autoražotājs, jo ārpus Ķīnas robežām realizē vairāk nekā 25% savas produkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!