Foto: Publicitātes foto

Ikgadējā auto industrijas izstādē "Auto 2013", kas norisināsies Ķīpsalā no 26. līdz 28. aprīlim, būs apskatāmi arī jaunākie auto modeļi, kas vēl pirms mēneša debitēja Ženēvas autoizstādē. No jaunākajiem modeļiem tirgū izstādes organizatori min "KIA pro_cee'd", "Volvo V40 Cross Country", "Renault Captur" un "Peugeot 2008".

Jau tradicionāli aktuālākie modeļu jaunumi uz izstādi Ķīpsalā ierodas tieši no Eiropas spožākā pavasara autošova, no Ženēvas. Šoreiz būšot četri īpašie jaunumi. Interesanti, ka trīs no tiem startē strauji augošajā kompakto apvidnieku kategorijā. Tostarp divi francūži – "Peugeot 2008" un "Renault Captur" – gatavojas mest izaicinājumu teju visos Eiropas valstu tirgos apskaužamu popularitāti ieguvušajam "Nissan Juke". Savukārt klasi lielākais "Volvo V40 Cross Country" adresēts izsmalcinātākiem "lauku ceļotājiem", kas ir gatavi un spējīgi maksāt par "premium" komfortu. Kā ceturtā karsto jaunumu plejādē Latvijas pirmizrādi piedzīvos "KIA" kompaktklases hečbeka "cee'd" sportiskā trīsdurvju versija "pro_cee'd".

Pēdējā laikā adekvāti pieprasījumam strauji audzis autoražotāju piedāvājums t.s. budžeta jeb zemo cenu kategorijā. Izstādē "Aauto" visu savu jaunumu gammu piedāvās šīs kategorijas pamatlicēja, rumāņu kompānija "Dacia", kam, starp citu, ir atjaunināts modelis pilsētas neceļiem – "Sandero StepWay".

"Opel" gatavojas iepazīstināt Latvijas publiku ar stilīgo mazauto "Adam", kura neticami plašās individualizācijas iespējas (vairāk nekā 80 000 variācijas) ļauj tam pielāgoties ikviena lietotāja gaumei, stilam un dzīvesveidam. Bet itāliešu ražotājs "FIAT" ir gājis vēl soli tālāk – tiem, kas mazo šķelmīgo vabolīti ar modeļa numuru "500" iepriekš uzskatīja par pārāk nepraktisku, tagad ir iespēja izvēlēties ekstravagantu palielinātas ietilpības mikrovenu "Fiat 500L".

Apvidus automobiļu cienītāji varēs novērtēt, cik vizuāli un kvalitatīvi pieaudzis ir jaunais "Hyundai Santa Fe". Savukārt spāņu autoražotāja "SEAT" pārstāvis centīsies pārliecināt izstādes apmeklētājus, ka hečbeks "Leon" būtībā ir tas pats, kas "VW Golf", tikai par pievilcīgāku cenu.

Arī smagās tehnikas sadaļa "Transporta tehnika" piedāvās interesentiem vairākus Latvijā līdz šim neredzētus jaunumus. Šeit pirmo reizi plašākai publikai tiks prezentēta jaunā "Volvo FH" sērija, savukārt "Mercedes-Benz" ļaus novērtēt vieglo kravas un pasažieru furgonu "Citan", kas tapis sadarbībā ar "Renault".

Starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2013" Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks no 26. līdz 28. aprīlim, un to rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Auto asociāciju un autopārvadātāju asociāciju "Latvijas Auto".

Izstādes "Auto 2013" tematiskās sadaļas: "Auto" – jaunu vieglo automobiļu un vieglā komerctransporta gadatirgus izstāde; "Transporta tehnika" – kravas komerctransports, transporta infrastruktūra un telemātika; "Auto mehānika" – autoservisu aprīkojums un autopiederumi, automehāniķu sacensības; "Auto Exotica" – autotūninga šovs, sporta automobiļi, antīkie un klasiskie automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!