Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" jaunās paaudzes "Note" modelī piedāvās apkārtskata monitora sistēmu apvienojumā ar drošības tehnoloģijām. Tamlīdzīga sistēma mazo auto klasē tiek ieviesta pirmo reizi. Apkārtskata monitors nodrošina vizuālu skatu uz automobili no "putna lidojuma" skatupunkta 360 grādu leņķī.

Jaunajā "Nissan Note" modelī šī sistēma palīdzēs samazināt negadījumu risku un manevrus padarīt vieglākus un drošākus. "Drošības vairoga" tehnoloģija ietver aklās zonas brīdinājuma sistēmu, brīdinājumu par izbraukšanu no savas braukšanas joslas un kustīgu objektu noteikšanu ar kameras palīdzību, kas – netradicionāli – novietota automobiļa aizmugurē.

Kamera autovadītājiem nodrošina vairāk nekā 180 grādu redzamību no punkta tieši zem aizmugurējā loga, ļaujot saskatīt objektus, kas atrodas ārpus viņu ierastā redzesloka. Sistēma arī brīdina autovadītājus par potenciālām briesmām, piemēram, bērnu, kas tuvojas viņu atpakaļgaitā braucošajai "Note", vai citiem automobiļiem, kas, iespējams, atrodas aklajā zonā. Lai sistēma vienmēr nodrošinātu skaidru attēlu, kamera ir aprīkota pat ar pašnotīrīšanas sistēmu.

Automobilis izmanto vēl trīs kameras – vienu pie priekšējā režģa un pa vienai katrā sānu spogulī. Priekšējā panelī iebūvētais 5,8 collu ekrāns attēlo pilnu, virtuālu 360 grādu skatu, kas ievērojami atvieglo manevru veikšanu un padara tos daudz drošākus.

Jaunās "Nissan Note" ražošana tiks uzsākta šovasar, un pirmās piegādes paredzētas 2013. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!