Foto: Publicitātes foto

Vācijas iedzīvotājs ar savu "Škoda Fabia" hečbeku nobraucis jau miljonu kilometru. Trešdien, 3. jūlijā, automobiļa īpašnieks Peters Kirhofs ieradās pie "Škoda" muzeja Čehijā, iepriekš rūpīgi izplānojot maršrutu, lai spēkrata odometra rādījums finišā sasniegtu 999 999 kilometru (odometram ir tikai sešu ciparu skala).

Kirhofs "Škoda Fabia" automobili ar 1,9 litru dīzeļdzinēju iegādājās 2000. gadā. Tobrīd automobiļa odometra rādījums bija 11 kilometru. Kopš tā brīža viņš regulāri spēkratu veda uz tehniskajām apkopēm pie viena un tā paša "Škoda" dīlera un ir saglabājis visus oriģinālo agregātus. "Dzinējs, izplūdes sistēma, transmisija un sajūgs – tas viss šajā automobilī ir vēl no rūpnīcas," paziņojis auto īpašnieks.

Pēc viņa vārdiem, šo 13 ekspluatācijas gadu laikā "Škoda Fabia" cietusi tikai vienu nopietnu problēmu – pie 305 tūkstoš kilometru nobraukuma pārtrūka viens no elektriskās sistēmas mezgliem.

Kirhofs plāno turpināt šī automobiļa ekspluatāciju. Nākamo nobraukto kilometru uzskaitei viņš plāno izmantot papildus mērinstrumetnu. Vācietis plāno izmantot savu automobili līdz tam brīdim, kad tirgū nonāks jaunās, trešās paaudzes "Škoda Fabia". Pēc tam viņš savu nobraukto spēkratu atdāvinās "Škoda" muzejam Čehijā.

Gaidāms, ka jaunās paaudzes "Škoda Fabia", kas būs izgatavota uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas "MQB", tiks prezentēta 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!