Foto: F64
3. augustā Rīgā, Sporta kompleksa "333" trasē, notiks ceturtais "Baltic Mini Challenge" (BMC) pasākums – starptautiskas sacensības neprofesionāliem "MINI" entuziastiem ar ielas satiksmei paredzētām automašīnām.

Kamēr ātruma cienītāji sporta kompleksa "333" slēgtajā trasē mērosies spēkiem ātrumsacensībās dažādās klasēs ("Cooper", "Sport", "Classic", "Countrymen" un "FeMini"), pārējiem dalībniekiem un līdzjutējiem notiks atrakcijas un spēles.

"MINI" svētki noslēgsies ar Rīgas "MINI" rekorda uzstādīšanu un fiksēšanu Čempionu balles laikā Kalnciema kvartālā Rīgā – visvairāk "MINI" un klasisko "Mini" automašīnu vienlaikus ierobežotā teritorijā.

"Baltic Mini Challenge "tradicionāli piedalās markas entuziasti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas (Maskava, Sanktpēterburga) un Ukrainas. Šogad līdzdalību pieteikuši arī somi. Iepriekšējos gados BMC pulcējis gandrīz 100 mašīnu un vairāk nekā 200 cilvēku.

Pirmais BMC tika rīkots 2010. gadā Lietuvā. Latvijas "MINI" klubs "minimania.lv" BMC tradīciju pārņēma 2011. gadā. Kopš tā laika sacensības un "MINI" entuziastu tikšanās Latvijā notiek katru gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!