Foto: Publicitātes foto

"Subaru" automobiļu ražotājs "Fuji Heavy Industries" šogad svin 60. jubileju. Tomēr "Subaru" markas vēsture, kas pazīstama ar pilnpiedziņas automobiļiem, ir par pieciem gadiem jaunāka. "Fuji Heavy Industries" tika dibināts 1953. gadā un sākotnēji nodarbojās ar aviācijas transporta izgatavošanu.

Savu pirmo automobili "Subaru 360" japāņu ražotājs prezentēja 1958. gadā. Mazais automobilis ieguva lielu popularitāti vietējā tirgū. Tam bija aizmugurējo riteņu piedziņa un aizmugurē novietots dzinējs. Vēlāk markas piedāvājumu papildināja modelis "Subaru 1000", kam motors bija novietots priekšā un vilkmi novadīja uz priekšējiem riteņiem.

Savukārt 1971. gadā tika prezentēts "Subaru Leone" modelis, kurā pirmo reizi tikai izmantota mūsdienās atpazīstamā markas raksturīgā konfigurācija – pilnpiedziņas sistēma un četru cilindru opozītmotors.

Mūsdienās "Fuji Heavy Industries" nodarbina 15 tūkstoš cilvēku un realizē savus produktus 100 pasaules valstīs. Šobrīd kompānija ražo "Subaru" automobiļus, bet tā aviācijas nodaļa izgatavo detaļas lidmašīnām un helikopteriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!