Foto: Shutterstock

Katrs trešais autovadītājs KASKO apdrošināšanu iegādājas, lai pasargātu sevi auto zādzības gadījumā, liecina apdrošināšanas sabiedrības PZU Lietuvā veiktā aptauja.

Par nozīmīgiem iemesliem KASKO polises iegādei auto īpašnieki atzīst arī ceļu satiksmes negadījumu iespējamību (22%) un aizsardzību jaunai, labai automašīnai (16%). Turklāt Lietuvas pieredze rāda, ka rudenī ik gadu pieaug autovadītāju lielākā nedrošības iemesla – auto zādzību – skaits.

PZU statistika par automašīnu zādzībām Lietuvā liecina, ka rudens mēnešos palielinās automašīnu zādzību skaits. 2012. un 2011. gada rudenī, salīdzinot ar vasaras periodu, skaits pat dubultojās. Latvijā neliels automašīnu zādzību skaita pieaugums bija vērojams arī 2010. un 2011. gada rudenī, bet pērn šajā laikā tas samazinājās, liecina Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati.

Apdrošināšanas grupa PZU ir viens no vadošajiem apdrošināšanas uzņēmumiem Centrāleiropā un Austrumeiropā. PZU darbību Latvijas tirgū uzsāka 2013. gada martā kā PZU Lietuva filiāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!