Viens no visbiežāk reālajā dzīvē reproducētajiem automobiļiem no komiksu un filmu pasaules ir betmobilis. Mēneša beigās "Mercedes-Benz World" ēkā Lielbritānijā tiks izsolīta betmobiļa kopija, kurai ir ne tikai pielaide braukšanai pa koplietošanas ceļiem, bet arī reāli darbojošs liesmu metējs.

Betmobilis izgatavots pēc līdzības ar Tima Bērtona režisētajā 1989. gada filmā par Betmenu redzamo spēkratu. Automobilim ir hidrauliskā balstiekārta un aizmugurējo riteņu piedziņa. Līdz 100 km/h tas spējīgs paātrināties piecās sekundēs.

Izsoles organizētāji uzskata, ka šāds automobilis ir katra Betmena cienītāja sapnis – satiksme vienkārši apstājas, kad cilvēki cenšas to nofotografēt. Tomēr pašam betmobiļa vadītājam jārēķinās, ka redzamība no kokpita ir samērā ierobežota, līdzīgi kā lidmašīnā.

Par šo betmobiļa kopiju, kas esot viena no labākajām pasaulē, izsolē plānots iegūt 90 tūkstoš sterliņu mārciņas (74 790 latu).

Atgādinām, ka šāgada sākumā oriģinālais filmā izmantotais betmobilis tika pārdots par 2,3 miljoniem mārciņu (1,9 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!