Foto: Publicitātes foto

Horvātijas kompānija "Rimac Automobili" piesaistījusi naudas līdzekļus, lai sērijveida ražošanā ieviestu 1088 zirgspēku jaudīgo elektromobili.

Šī superauto ražošanā naudu gatavs ieguldīt Kolumbijas naftas magnāts Frenks Jepess un Honkongas uzņēmums "Sinocop Resources", kas gatavs iegādāties 10% horvātu autoražotāja akciju. Vēl nauda saņemta kā iemaksas no privātpersonām, kuras izteikušas vēlmi kļūt par šī "Rimac" automobiļa īpašnieku.

Kompāniju "Rimac" 2009. gadā nodibināja tobrīd 21 gadu jaunais horvāts Mate Rimaks. Šobrīd kopumā piesaistītas investīcijas astoņu miljonu eiro apmērā, kas, pēc uzņēmuma dibinātāja vārdiem, esot vairāk nekā pietiekami kompānijas turpmākai attīstībai.

"Mums ir piedāvājumi arī no citiem potenciāliem investoriem, tomēr nevēlamies šobrīd apgūt vairāk naudas, nekā tas sākotnējā etapā ir nepieciešams. Mums ir jau pasūtināti astoņi automobiļi, un arī tas šobrīd ir vairāk nekā pietiekami," situāciju medijiem skaidro Rimaks.

Atgādinām, ka 2011. gadā Frankfurtes autoizstādē šis Horvātijas uzņēmums prezentēja "Rimac Concept One" superauto. Interesanti, ka praktiski visas tā detaļas, izņemot riepas, priekšējo vējstiklu un drošības spilvenus, izgatavotas vai nu pašu spēkiem, vai pasūtinātas kādam no piegādātājiem turpat Horvātijā.

"Rimac Concept One" aprīkots ar četriem elektromotoriem, kuru kopējā jauda attīsta 1088 zirgspēku, bet griezes moments – 3790 ņūtonmetru. Pēc izstrādātāja datiem, šāds elektriskais superauto no vietas līdz 100 km/h paātrinātos 2,8 sekundēs un maksimāli sasniegtu 305 km/h. Ar pilnu akumulatoru uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz 600 km distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!