Foto: Publicitātes foto

Meksikāņu kompānija "VUHL" prezentējusi savu pirmo automobili – braukšanai pa sacīkšu trasēm paredzēto spīdsteru "05". Kā viens no galvenajiem noieta tirgiem šim spēkratam būs Lielbritānija, kur tā cena būs 60 tūkstoš sterliņu mārciņas (49 500 latu).

"VUHL 05" aprīkots ar "Ford EcoBoost" saimes divlitru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinēju. Šajā meksikāņu superauto tas attīsta 288 zirgspēku jaudu un 420 ņūtonmetru griezes momentu. Motors sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Rezultātā spēkrats no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 244 km/h.

Meksikāņu superauto izgatavots no alumīnija, bet virsbūves paneļi ir no kompozītmateriāliem un tie ir viegli un ātri noņemami. Turklāt izstrādātāji uzsver, ka "VUHL 05" šasija ir trīskārt izturīgāka nekā "Lotus Elise" modelim.

"VUHL 05" dizainu radījuši meksikāņi sadarbībā ar itāliešu kompāniju "Esiete", kura strādā arī ar "Lamborghini" un "Pininfarina". Savukārt superauto izmēģinājuma braucieni un balstiekārtas regulējumi tika veikti Lielbritānijā.

Automobilis tiks ražots Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Gadā plānots izgatavot vien 50 šī modeļa eksemplāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!