Foto: Publicitātes foto
Britu kompānija "Ariel Motor", kas plašāk pazīstama ar īpaši vieglo un braukšanai pa trasi piemēroto "Atom" auto modeli, prezentējusi jaunu produktu sēriju – sportisku motociklu "Ace". Plašākai sabiedrībai jaunais spēkrats tiks parādīts nedēļas nogalē notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā Lielbritānijā.

Pašlaik "Ace" sērijā ir divu veidu motocikli – sportiskais un kreiseris. Katrs no tiem tiks izgatavots skaitā ierobežotā sērijā pēc klienta individuāla pasūtinājuma. Kā apgalvo izstrādātājs, katru motociklu būs iespējams izgatavot "simtprocentīgi unikālu".

"Ariel Ace" pircēju izvēlei tiks piedāvāti dažādi priekšējās un aizmugurējās balstiekārtas varianti, rāmji, rokturi, degvielas tvertnes, izplūdes sistēmas un riteņu diski (no alumīnija vai oglekļa šķiedras), kā arī dažādi krāsojuma toņi un apdares materiāli.

Britu motocikls tiks aprīkots ar japāņu "Honda" četrcilindru motoru, kā tilpums ir 1 237 kubikcentimetri, bet jauda – 175 zirgspēki. Savukārt "Ariel Motors" šim agregātam pielāgos savu elektronisko vadības bloku. Gaidāms, ka "Ace" motocikls līdz 100 km/h paātrināsies 3,4 sekundēs un maksimāli sasniegs 265 km/h.

Ražošanā "Ariel Ace" nonāks 2015. gadā. Plānots, ka gadā tiks izgatavoti 100 līdz 150 tamlīdzīgi motocikli, no kuriem katrs maksās aptuveni 20 tūkstošus sterliņu mārciņas (25 tūkstošus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!