Ķīnas kompānijas "Qihoo" speciālists, kurš nodarbojas ar antivīrusa programmatūru izstrādi, uzlauzis elektromobiļa "Tesla Model S" borta elektroniku, paziņojis šīs ķīniešu uzņēmums sociālā tīmekļa "Sina Weibo" (ķīniešu analogs "Twitter" servisam) profilā.

Urķiem izdevies attālināti kontrolēt "Tesla Model S" durvju slēdzeni, skaņas signālu, kā arī priekšējo lukturu darbību laikā, kamēr elektromobilis brauc. Pagaidām nav zināms, vai ķīnieši detalizētāku informāciju par borta elektronikas ievainojamību nodos "Tesla" uzņēmumam.

Kompānija "Qihoo" paziņoja par "Tesla Model S" elektronikas uzlaušanu dienu pirms informācijas aizsardzībai veltītās konferences "SyScan +360", kuras ietvaros bija izsludināts konkurss tieši šī amerikāņu spēkrata elektronikas uzlaušanā.

Konkursa dalībniekiem bija uzdevums atklāt saikni ar "Tesla Model S" elektroniskajām sistēmām un datoriem, kā arī attālināti gūt pār tiem kontroli. Šādā veidā konkursa organizatori vēlējās noskaidrot, vai automobilī var uzstādīt parazītprogrammas.

Vai "Qihoo" kompānijas speciālistiem piešķirs konkursā izsludināto naudas balvu 10 tūkstoš ASV dolāru, pagaidām netiek ziņots.

"Neskatoties uz to, ka mūsu kompānija nav saistīta ar konferenci un arī nesponsorē šo eksperimentu, mēs atbalstām tamlīdzīgus pasākumus, kas varētu palīdzēt ražotājiem atklāt vājos punktus savās sistēmās," notikušo aģentūrai "Bloomberg" komentē "Tesla Motors" vadība. "Ceram, ka programmēšanas speciālisti rīkosies labdabīgi un pret saviem pētījumiem izturēsies atbildīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!