Foto: DELFI

Trešdien, 17. jūnijā, Rīgā tika prezentēts jaunais "Toyota Avensis" modelis, kas modernizēts gan sedana, gan universāļa versijā. Prezentācija šajā dienā notika gan "WESS Motors", gan "Amerv Motors" salonā Rīgā.

Modernizētā "Toyota Avensis" veidolu izstrādājusi japāņu autoražotāja nodaļa Francijā, bet par uzlabotajiem tehniskajiem risinājumiem atbild "Toyota" nodaļa Beļģijā. Acīmredzamākās vizuālās atjauninātā "Toyota Avensis" atšķirības ir citādi priekšējie lukturi, jauna veidola motora pārsegs un buferi.

Jaunums "Toyota Avensis" piedāvājumā ir BMW izstrādātais 110 zirgspēku jaudīgais 1,6 litru dīzeļmotors, kas aizstāj līdzšinējo 126 ZS divlitru agregātu. Jaunais motors ir par 20 kilogramiem vieglāks un ļauj šim spēkratam līdz 100 km/h paātrināties 11,4 sekundēs.

Savukārt 2,2 litru dīzeļdzinēja (150 ZS) vietā būs jauns divu litru motors, kas attīsta 141 ZS un 320 Nm. Tāpat automobilim būs pieejams līdzšinējais 1,8 litru benzīna dzinējs ar 145 ZS. Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai variators.

Salonā uzstādīta jauna multimediju sistēma ar šķidro kristālu ekrānu. Papildus aprīkojumā ir elektroniskā drošības sistēma, kura brīdina par iespējamo sadursmi, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma, kā arī tālo gaismu automātiskā pārslēgšana uz tuvajām gaismām.

Latvijā modernizētais "Toyota Avensis" maksā no 18 560 eiro (ieskaitot PVN).

Fotoreportāža no "Amserv Motors" prezentācijas:
Fotoreportāža no "WESS Motors" prezentācijas:
Autoražotāja publicitātes foto:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!