Foto: Publicitātes foto

Autoražotājs "Ford" šogadā plāno Eiropā saražot 41 tūkstoti sportisko automobiļu salīdzinājumā ar 29 tūkstošiem pērn. Tas atbilst 40% pieaugumam gada laikā un ir saistīts ar 2015. gada pārdošanas apjoma pieaugumu Eiropā par 63% salīdzinājumā ar 2014. gadu.

Pieprasījuma pieaugumu veicina jaunais "Focus RS", kura pirmais pārstāvis nupat ir noripojis no montāžas līnijas Zārluisā, Vācijā, "Ford Mustang" modeli, kuram Eiropā jau pieņemti vairāk nekā 13 000 pasūtījumu, kā arī sportiskie hečbeki "Focus ST" un "Fiesta ST". Ar vēl tikai gaidāmo "Ford GT" uzņēmums piedāvā visplašāko sporta modeļu klāstu, sākot no kompaktiem hečbekiem un beidzot ar augstas veiktspējas superauto.

""Ford" sportiskajiem automobiļiem šis būs patiešām iespaidīgs gads ar neredzētu veiktspēju, kā arī izsmalcinātām spēka piedziņas un šasijas tehnoloģijām, tostarp jauno "Ford" sporta pilnpiedziņas sistēmu mūsu "Focus RS" modelim," komentēja "Ford of Europe" produktu izstrādes nodaļas viceprezidents Džo Bakadžs.

Jaunā "Ford GT" superauto ražošana ierobežotā daudzumā klientiem Eiropā tiks uzsāktā 2016. gada beigās.

Šis superauto būs aprīkots ar visu laiku jaudīgāko "Ford EcoBoost" sērijveida dzinēju, kas attīsta vairāk nekā 600 ZS jaudu un kas sajūgts ar septiņpakāpju transmisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!