Svētdien, 19. jūnijā, raidsabiedrības BBC ēterā nonāca jaunā "TopGear" ("Gāzi grīdā!") ceturtais raidījums, kas TV auditorijas reitingā sasniedzis jaunu antirekordu. Šo raidījumu tālrādē noskatījās 2,34 miljoni skatītāju, kas ir par 70 tūkstošiem mazāk nekā nedēļu iepriekš un kas ir mazāk nekā jebkad kopš 2002. gada, kad "TopGear" jaunajā formātā sāka vadīt Džeremijs Klārksons.

Kopš jaunās sezonas pirmā "TopGear" raidījuma, ko vada Kriss Evanss, reitingi pastāvīgi kritušies – no 4,4 miljoniem līdz 2,3 miljoniem. Nedaudz raidījuma auditoriju izdodas uzaudzēt uz to cilvēku rēķina, kuri "TopGear" vēlāk noskatās atkārtojumā vai kādā tiešsaistes servisā.

Neskatoties uz krītošajiem reitingiem, skatītāju vērtējums "TopGear" raidījumam audzis uz pozitīvo pusi. Tomēr tas joprojām atpaliek no BBC raidījumu vidējā vērtējuma. BBC apkopotais skatītāju apmierinātības indekss liecina, ka jaunā "TopGear" pirmais raidījums tika novērtēts ar 60 punktiem no 100 iespējamiem. Tā kā Evanss ņēmis vērā skatītāju kritiku par pārlieko kliegšanu, tad nu jau "TopGear" skatītāji vērtē ar 69 punktiem no 100. Jāatzīmē, ka BBC raidījumu vidējais skatītāju vērtējums ir 82 punkti no 100.

Aizvadītās svētdienas "TopGear" raidījumā vadītāji pirka lētus lietotos automobiļus un ar tiem devās pārbraucienā uz Venēciju.

Britu mediji mēļo, ka turpmākajos "TopGear" raidījumos Evansa loma kā "galvenajam vadītājam" tiks mazināta, vairāk laika atvēlot kolēģiem Krisam Harisam un Rorijam Rīdam, kurus skatītāji vērtē pozitīvāk.

Savukārt līdzšinējo "TopGear" vadītāju Džeremija Klārksona, Ričarda Hamonda un Džeimsa Meja jaunais raidījums "The Grand Tour" ēterā "Amazon Prime" tiešsaistes servisā nonāks rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!