Četrās stundās jau vairāk nekā 100 tūkstoš skatījumu – kārtējais latviešu iespaidīgais un kvalitatīvais drifta video gūst strauju popularitāti sociālajos tīklos. Šoreiz trīs automobiļi driftē Zeltiņu padomju laika kodolraķešu bāzē.

Video radījusi šajā ziņā jau pazīstamā video studija "Robyworks", bet materiāla pirmizrāde ir amerikāņu medijā "Donut Media". Tur šis video pieteikts kā "Tripped Out: Latvia – Drifting in a Soviet Missle Base".

Amerikāņu urbānajā leksikā "tripped out" ir visai divdomīgs jēdziens, ar to apzīmē ne tikai burtisku "izceļošanu", bet arī narkotisko vielu reibuma radīto psihisko piedzīvojumu. Un nebūtu arī brīnums par jēdziena otro nozīmi, jo, piemēram, Amerikā kodolraķešu bāzē diez vai tiksi padriftēt ar savu bembi.

Video sižetā ar drifta BMW piedalās arī nu jau pasaulē pazīstamais latviešu drifta meistars Kristaps Blušs, kurš startē šīs motorsporta disciplīnas prestižākajā čempionātā "Formula Drift".

Eksotika ārzemniekiem un savā ziņā video kulminācija ir trīs automobiļu drifts ap akmenī kalto Ļeņina galvas atveidu, kas padomju laikos bija novietots Alūksnes centrālajā laukumā, bet tagad ir pārvests uz Zeltiņu raķešu bāzi un drīkst tikt šādi piesmiets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!