Foto: Publicitātes foto

Izsoļu nams "RM Sotheby's" aizvadītajā nedēļas nogalē par diviem miljoniem eiro pārdevis 1993. gada "Porsche 911 Carrera RSR", kas līdz šim bija glabāts bez pielietojuma.

Par 2 016 000 eiro pārdotais "Porsche 911 Carrera RSR" savulaik tika izgatavots tikai 51 eksemplārā. Turklāt konkrētais eksemplārs visus šos 24 gadus nostāvēja angārā, tādēļ tā nobraukums ir tikai 10 kilometri.

"Porsche 911 Carrera RSR 3.8" tika radīts kā sacīkšu automobilis ar pielaidi braukšanai arī pa koplietošanas ceļiem. Šīs modifikācijas spēkrati jau no rūpnīcas izripoja ar drošības cauruļu rāmi interjerā, turklāt šis ir viens no tiem diviem retajiem eksemplāriem, kuriem bija pilnvērtīga salona apdare, kas šajā gadījumā ir viscaur sarkanā krāsā.

"Porsche 911 Carrera RSR 3.8" aprīkots ar 3,8 litru atmosfērisko opozītmotoru, kas attīsta 350 zirgspēku jaudu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās mazāk nekā četrās sekundēs.

Iepriekš izsoles rīkotāji ziņoja, ka plāno šo unikālo spēkratu pārdot par vismaz miljonu eiro, tomēr neizslēdza, ka tā gala cena varētu sasniegt arī vairākus miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!