Foto: Publicitātes foto

Latvijā bāzētais uzņēmums "Dartz" aizvadītajā nedēļas nogalē dzīvesstila rallija "Gumball 3000" starta vietā Rīgā bija publiskai apskatei izvietojis savu jaunāko bruņu auto modeli "Black Alligator".

Konkrētais "Dartz Black Alligator" ir jaunā modeļa izmēģinājuma prototips – ar to ir iespējams braukt, tomēr tam, salīdzinot ar gaidāmo sērijveida modeli, trūkst dažas detaļas.

"Dartz Black Alligator" ir izgatavots uz "Mercedes-AMG GLS 63" apvidus automobiļa bāzes. Tas aprīkots ar 5,5 litru V8 biturbo dzinēju, kas standarta versijā attīsta 585 zirgspēku jaudu.

Tomēr "Dartz" atkarībā no klienta vēlmes piedāvā šī motora jaudu palielināt līdz 760, 850, 1100 vai pat 1600 zirgspēkiem. Tas tiek panākts, pārprogrammējot dzinēja elektronisko vadības bloku, uzstādot ražīgākas turbīnas, kā arī uzlabojot ieplūdes un izplūdes sistēmu.

Bruņotā apvidus automobiļa virsbūves paneļi izgatavoti no kevlāra, oglekļa šķiedras un titāna sakausējuma. Savukārt interjera apdarē izmantotas 18 aligatoru ādas. Īpaši grezns būs arī stūresrats, kas inkrustēts ar 292 briljantiem un diviem rubīniem.

Kad "Dartz Black Alligator" būs gatavs ražošanai, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!