Foto: Kadrs no video

Sociālajos tīklos, īpaši Apvienotās Karalistes iedzīvotāju vidū, virāls kļuvis video, kurā pieredzējusī raidorganizācijas BBC moderatore Marjama Moširi skatītājiem TV tiešraidē parāda vidējo pirkstu. Kāpēc sieviete tā darījusi, nav skaidrs, taču sekundi pēc žesta viņa acumirklī spēja ielēkt savos tiešajos pienākumos, vēsta "Mail Online".

Marjama Moširi ir ilggadēja BBC politikas ziņu moderatore un vada raidījumu "Jautājumi premjerministram", kas ir daļa no BBC ziņu bloka. Atgadījums ar nepieklājīgo žestu tiešraidē bija redzams ziņu izlaiduma ietvaros trešdien pulksten 12.

Pagaidām nezināmu iemeslu dēļ Moširi – īsi pirms sižeta par ekspremjera Borisa Džonsona gaitām – tiešraidē kamerā parādīja vidējo pirkstu. Jau sekundes simtdaļu vēlāk pirksts pazuda, bet pašas ziņu veterānes sejas izteiksme atguva pierastos vaibstus – nopietnos.

Ceturtdien diktore publiski atvainojās par notikušo, skaidrojot žestu kā "privātu jociņu, kas domāts ļoti šauram cilvēku lokam".


BBC ziņu skatītāji sociālajos tīklos amizanto situāciju vērtē divējādi – vieni ļoti novērtē Moširi profesionalitāti, turpinot darbu, itin kā nekas nebūtu noticis, citi pasmejas par moderatores humora izjūtu, vēl citi nopūšas, sak, jā, tieši tā arī man gribas darbā izdarīt. Netrūkst arī kritiķu, kuri vēstnesei pārmet pārlieku lielu vaļību britu sabiedriskajā medijā.

"Mail Online" atzīmē, ka šis nav pirmais gadījums, kad BBC moderatoriem pasprūk žesti, kas nav viņu statusam atbilstoši, proti, tādi gadījumi bijuši arī agrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!