Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Pīters Ternstroms ir "Gran Turismo" organizators un profesionāls braucējs, kurš tieši šobrīd "Gran Turismo" pasaules tūres ietvaros Rīgas ielās pārvietojas ar koši zaļu "Lamborghini". Jautājām Pīteram pēc padomiem, kā vadīt tik iespaidīgu spēkratu un kā ar automašīnu braukt ikdienā.

Ievēro ātruma ierobežojumus un noteikumus. Pīters uzsver, ka ikdiena nav sacensības. Lai arī kāda ir tava auto jauda, jābrauc uzmanīgi. Atceries par savu un līdzcilvēku drošību.

Skaties atpakaļskata spogulī, lai vienmēr pārredzētu uz ceļa notiekošo. Neaizņem kreiso joslu bez vajadzības un esi tolerants pret citiem satiksmes dalībniekiem. Tu nekad nebūsi ātrākais braucējs uz ceļa, vienmēr kāds vēlēsies braukt vēl ātrāk.

95. oktānskaitļa benzīns spēj aizstāt 98. oktānskaitļa benzīnu. Ja tavam transportlīdzeklim nepieciešama 98. oktānskaitļa degviela un uzpildes stacijā tās nav, nebaidies izmantot 95., jo tavai automašīnai derēs arī tā. Vienīgā reālā atšķirība būs lielāks degvielas patēriņš.

Esi īpaši uzmanīgs, kad ceļš ir slapjš un slidens. Daži līkumi var būt daudz šaurāki, nekā varētu šķist. Automašīnas elektronika noteikti palīdzēs izvairīties no nepatikšanām uz ceļa, taču tā nevar kontrolēt fizikas likumus.

Ņem līdzi līdzbraucēju. Līdzbraucējs var parūpēties par navigāciju, atbildēt uz taviem telefona zvaniem, lai vari koncentrēties braukšanai. Un tas ir kā likums, ka līdzbraucējs ir atbildīgs arī par mūziku automašīnā, bet tu kā autovadītājs vari izvēlēties, kādu mūziku vien vēlies.

Kā Pīters saka, šis ir pats nozīmīgākais no padomiem – atceries, ka tu esi sava kuģa kapteinis. Neļauj citu braucēju braukšanas stilam un ātrumam sevi ietekmēt vai likt aizrauties. Brauc savā tempā, atslābinies un vienmēr izbaudi savus braucienus!

24. jūlijā Rīgā ieradās "Gran Turismo" pasaules tūres dalībnieki ar tādām ekskluzīvām automašīnām kā "Ferrari", "Porsche", "McLaren" un "Lamborghini", lai parādītu gandrīz 30 000 zirgspēku jaudu, kā arī trīs dienas sacenstos Biķernieku trasē. Katrai tūres pieturvietai ir cita tematika – Rīgā tās ir sacīkstes.

""Gran Turismo" ir super auto īpašnieku klubs, kas pulcē biedrus no visas pasaules. Šis pasākums nav tikai jaudīgu automašīnu aplūkošana, patiesībā tas tiek organizēts, lai iepazītos ar citiem auto entuziastiem no visas pasaules," "Gran Turismo" būtību komentē Pīters Ternstroms.

"Gran Turismo Baltica" ir privāts pasākums, taču piektdien, 27. jūlijā, no pulksten 10 līdz 17 pieeja trasei tiks atvērta arī citiem interesentiem, un dalībnieki aicina visus ierasties, lai redzētu un dzirdētu šos iespaidīgos spēkratus dzīvē un kopā labi pavadītu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!