Foto: Publicitātes foto

Japānas Gada auto konkursa (JCOTY) žūrijas balsojumā noskaidrots labākais automobilis no 10 finālistiem. Jau otro gadu pēc kārtas Japānā triumfē "Volvo" – ja pērn par Japānas Gada auto kļuva "Volvo XC60", tad šogad laurus plūcis "XC40" modelis.

Konkursa žūrija, kurā ir 60 vietējie autožurnālisti, "Volvo XC40" modeli paslavējuši par dizainu, salona apdares kvalitāti, apvidnieka kompaktajiem gabarītiem un augsto drošības līmeni.

"Volvo" sasniegumi Japānas Gada auto konkursā ir vērā ņemami, jo šajā konkursā importa automobilis ir uzvarējis tikai trešo reizi – pirmo reizi to izdarīja "Volkswagen Golf" 2014. gadā.

Šogad no 27 nominantiem tikai 10 bija japāņu. Finālā iekļuva seši japāņu un četri eiropiešu automobiļi. "Volvo XC40" uzvarēja ar 363 ballēm, tālāk sekoja "Toyota Corolla Sport" (314), "Volkswagen Polo" (197), "Toyota Crown" (170), "Mitsubishi Eclipse Cross" (156), "Mazda CX-8", "Alfa Romeo Stelvio" (106), "BMW X2" un "Honda Clarity PHEV" (36).

Jau ziņots, ka piektdien, 7. decembrī, tika nosaukts arī "Latvijas Gada auto 2019" titula ieguvējs – "KIA Ceed". Analoģiskā konkursā Lietuvā laurus plūca "Peugeot 508", bet Igaunijā – " KIA Stinger". Savukārt "Eiropas Gada auto 2019" tiks nosaukts nākamā gada pavasarī Ženēvas autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!