Lai atgādinātu, ka mobilā telefona lietošana pie auto stūres ir taisnākais ceļš, kā kļūt par neko neredzošu un nedzirdošu zombiju, modelis un raidījumu vadītājs Mārtiņš Kapzems ar vairākām pašmāju slavenībām – muzikālo duetu "Dvīnes", aktieri Rihardu Leperu, mūziķi un TV raidījumu vadītāju Roberto Meloni, blogeri Katrīni Saulieti un modes ekspertu un pasākumu vadītāju Kašeru – devās īpašā zombiju karaoke braucienā, izdziedot satiksmes drošības kampaņas "Izkāp no telefona!" dziesmu.

"Domāju, teju ikviens autovadītājs savā reizē ir lietojis mobilo tālruni pie auto stūres. Iespējams, cilvēkiem šķiet, ka viņi brauc ļoti labi un telefona lietošana to nekādi neietekmē. Protams, telefons ir ļoti noderīga un visiem iemīļota 21. gadsimta ierīce, tomēr tas nav paredzēts lietošanai pie stūres. Tas tā novērš uzmanību, ka pat nemanot varam palielināt ātrumu, pabraukt garām krustojumam vai iebraukt citā braukšanas joslā. Viens zvans, SMS vai ziņu lentes "skrollēšana" var beigties traģiski. Tāpēc ir svarīgi vēl un vēlreiz atgādināt – kad iekāp mašīnā, izkāp no telefona!" saka Mārtiņš Kapzems.

"Atzīstos – arī man šad un tad sanāk grēkot, lietojot telefonu pie auto stūres, taču pēdējā laikā es to daru aizvien retāk un retāk. Protams, ka brīžiem man gribas būt pieejamam tūlīt, šeit un tagad, atbildēt nekavējoties. Taču es ļoti labi apzinos, ka pie stūres to nevajag darīt, jo tādējādi es apdraudu ne vien savu, bet arī apkārtējo dzīvību. Īpaši nozīmīgi tas ir brīžos, kad es braucu uz kādu pasākumu kopā ar savu komandu, jo tad es izjūtu milzīgu atbildību pret viņiem un viņu dzīvībām. Visas lietas mēs varam nokārtot tad, kad esam nonākuši galamērķī, tāpēc esmu apsolījis sev, ka, vadot auto, turpmāk 100% uzmanību veltīšu ceļam un telefonu atstāšu otrajā plānā," savās pārdomās pēc dalības zombiju karaoke dalās brīvmākslinieks Kašers.

Dziesmas "Izkāp no telefona!" mūzikas autors ir Romāns Faļkenšteins, bet teksta autors – rakstnieks Jānis Joņevs.

Satiksmes drošības kampaņu "Izkāp no telefona!" organizē CSDD, kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!