Foto: DELFI
Pirmdien, 19. augustā, pie Brīvības pieminekļa, Rīgā, par godu Baltijas ceļa 30. gadadienai piestāja Igaunijas, Latvijas un Lietuvas senās tehnikas entuziastu kopīgais spēkratu brauciens, mērojot vēsturisko 600 kilometru garo Baltijas ceļa maršrutu – no Viļņas cauri Rīgai līdz Tallinai.

Starp brauciena dalībniekiem varēja redzēt retus pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu spēkratus, padomju tehnikas eksemplārus, kā arī rietumvalstu ražojumus līdz 1989. gadam. No Latvijas braucienā piedalīsies dažādu laiku un stila vēsturiskie spēkrati, kā "Horch 853", RAF 977 "Latvija", "Ford Vairogs" un "Mercedes-Benz 320A".

Spožākie eksemplāri, kas braucienā piedalās no Igaunijas, ir "Ikarus 55 Lux", motocikls "Indian Chief", "Studebaker Commander Six", "Ford T Speedster", "Buick model 50-8" un "Cadillac 355A". Savukārt Lietuvas ievērojamākie pārstāvji būs "BMW 327/55" rodsters, "FIAT 521 Phaeton", "Rolls-Royce Silver Wraith", "Citroën AC4" un "Opel GT".

Pie Brīvības pieminekļa senos spēkratus varēja apskatīt no pulksten 11 līdz 12, pēc kā tie devās tālāk uz Igauniju caur Cēsīm. Brauciena svinīgais finišs plānots 20. augusta vakarā pie Igaunijas Jūras muzeja (Lennusadam).

Pasākuma iniciatori un organizatori ir Baltijas valstu senās tehnikas entuziasti – Igaunijas Senās tehnikas asociācija, Latvijas Antīko automobiļu klubs un Lietuvas Senās tehnikas klubs "Klasika".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!