Foto: Publicitātes foto

No nākamās nedēļas "Porsche" apturēs ražošanu uz sākotnēji divu nedēļu periodu. Ar šo rīcību sporta automobiļu ražotājs reaģē uz inficēšanās biežuma ar koronavīrusu ievērojamo pieaugumu un attiecīgo iestāžu īstenotajiem izrietošajiem pasākumiem.

Papildu darbaspēka primārajai aizsardzībai vājie posmi starptautiskajās piegādes ķēdēs vairs nepieļauj sistemātisku ražošanu. Vienlaikus "Porsche" gatavojas pieprasījuma kritumam un ar šiem lēmumiem nodrošina finansiālo stabilitāti.

Mātesuzņēmums Cufenhauzenē un ražotne Leipcigā tiks slēgta no sestdienas, 21. marta. Šie pasākumi tiek veikti sakārtotā procesā un ciešā sadarbībā ar uzņēmuma padomi. Situācija tiks nemitīgi izvērtēta.

"Ar šiem pasākumiem mūsu uzņēmums veicina darbaspēka aizsardzību un koronavīrusa izplatības samazināšanu. Faktiskās sekas pagaidām nav prognozējamas, tāpēc ir pāragri izteikt pieņēmumus. Skaidrs, ka 2020. gads būs ļoti sarežģīts," komentē "Porsche AG" valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

Papildu ražošanas pārtraukšanai "Porsche" ir izšķīries par vairākiem pastiprinātiem pasākumiem, piemēram, ir aizliegti komandējumi, krietni paplašināts mobilais darbs un sanāksmes tagad notiks, tikai izmantojot videosarunas vai konferencsarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!