Foto: DELFI Aculiecinieks

Ilgstoši pieturoties augstai gaisa temperatūrai, ir uzkarsuši arī melnie autoceļu segumi un to atsevišķos posmos veidojas svīduma vietas, kuras var būt slidenas, portālu "Delfi" informēja valsts akciju sabiedrība "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU).

LAU uzrauga situāciju uz valsts autoceļiem un veic svīdumu vietu apstrādi, tās vienmērīgi kaisot ar smilti vai sīkām šķembām, tādējādi uzlabojot satiksmes drošību. Nepieciešamības gadījumā darbs tiek veikts atkārtoti.

Svīdums var veidoties uz tiem autoceļu posmiem, kuros veikta virsmas apstrāde un kur bedres tiek labotas ar bitumena emulsiju un šķembām. LAU aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) mājaslapas kartē, kā arī aplikācija "Waze", kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Par svīduma vietām uz valsts autoceļiem aicina informēt arī LVC satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!