Šoreiz raidījuma "Ātruma cilts" rubrikā "Bez ABS" viesojas pasaulē unikāls spēkrats – vienīgais motorollers ar 50. gadu "Tulas" ārieni un mūsdienu KTM motoru.

Braucamrīka saimnieks Arnis Auzers bērnībā redzējis dažādus transportlīdzekļus, un tie visi viņam ļoti patikuši. Tomēr izpētes cienīgs licies tieši noslēpumainais "Tula" motorollers. Tāpēc šodien, saglabājot unikālo izskatu, tapusi "Tulas" versija ar 21. gadsimta austriešu KTM motocikla motoru.

Atjaunošanas procesā, kas var prasīt aptuveni gadu, tehniski grūtākais uzdevums bijis apvienot motociklu-donoru ar "Tulas" gabarītiem un motorollera priekšējā dakšā ievietot jaunu riteni un bremžu sistēmu.

Lai izpētītu, ko unikālais spēkrats spēj parādīt trasē, "Ātruma cilts" vadītājs Pauls Timrots ir gatavs sēsties pie stūres un doties izmēģinājuma braucienā. Ir skaidrs, ka braucamrīkam ir augsta funkcionalitāte un jaudas tam netrūkst, bet vai "Tulas" un KTM apvienojums var izspiest 100 kilometrus stundā, tiek noskaidrots jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" portāls "Delfi" piedāvā sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!