Foto: Publicitātes foto

Oregonas štata pilsētā Kovallisā elektromobiļa "Tesla Model 3" vadītājs lielā ātrumā ietriecies kokā, pilnībā iznīcinot pašu spēkratu, un, interesantākais, tā akumulatora komplekts izšķīdis sīkās detaļās.

Amerikānis Dilans Milota ar savu "Tesla" paātrinājies līdz 160 km/h, zaudējis vadību pār savu elektromobili, pēc kā automobilis nolidoja no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokā. Milzīgā ātruma dēļ koks neapturēja automobili, pēc kā elektromobilis turpinājis lidojumu un nogāzis vēl vienu koku. Pēc tam "Tesla" taranēja betona stabu un transformatora kasti, kā arī apmeta pāris kūleņus. Kā precizē Kovallisas policijas departaments, pēc nolidošanas no ceļa "Tesla" pa ceļmalu pārvarējusi aptuveni 100 metru distanci.

Fotogrāfijās redzot "Tesla" pārpalikumus, grūti noticēt, ka autovadītājs ne tikai palicis dzīvs, bet arī pametis notikuma vietu, pirms vēl ieradās policija. Elektromobiļa vadītājs tika atrasts un aizturēts trīs kvartālus tālāk no negadījuma vietas – viņš šajā negadījumā bija ticis sveikā vien ar dažiem zilumiem. Policijas iecirknī tika noskaidrots, ka autovadītājs bijis narkotisko vielu reibumā, kā rezultātā viņam draud cietumsods.

Ņemot vērā, ka elektromobiļi pagaidām vēl nav tik bieži izplatīti satiksmē un pieredze to negadījumos ir neliela, pārsteidzošs policistiem bijis fakts, ka pēc triecieniem negadījumā "Tesla" akumulatora komplekts bija izšķīdis sīkās detaļās, turklāt dažas no tā detaļām bija lidojušas pa gaisu un izsitušas logus tuvējās mājās. Tāpat Kovallisas policija norāda, ka ne visas akumulatora sastāvā esošie baterijas elementi ir atrasti un savākti. Par laimi, akumulators šajā negadījumā izšķīda detaļās, nevis aizdegās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!