Foto: @JayinShanghai

Ķīnas pilsētā Šanhajā, tirdzniecības centra "Jing'an International Center" pazemes stāvietā atklāta pasaulē vislielākā "Tesla" elektromobiļu uzlādes stacija. Tajā vienlaicīgi var uzlādēt 72 šīs markas elektromobiļus.

Šanhajas biroju kvartālā bāzētajā "Tesla" uzlādes stacijā ir 72 "Supercharger" termināļi, līdz šim vislielākā "Tesla" uzlādes stacija bija Kalifornijā ar 56 termināļiem.

Lai arī Ķīnā ir vislielākā uzlādes stacija, tā nav jaudīgākā pasaulē. Ķīnas stacijā izmanto "Supercharger V2" standarta termināļus, kas nodrošina līdz 150 kW uzlādes jaudu, savukārt Kalifornijā ir "Supercharger V3", kas ļauj "Tesla" elektromobili lādēt ar 250 kW.

2021. gadā "Tesla" plāno paplašināt savu pārstāvēto ģeogrāfiju. Amerikāņu elektromobiļu ražotājs plāno apgūt Indijas tirgu, pēc kā oficiāli būs pārstāvēts 34 pasaules valstīs. Sākotnēji Indijā "Tesla" uzsāks savu elektromobiļu tirdzniecību, bet pēc tam izvērtēs perspektīvas šajā valstī būvēt rūpnīcu.

Aizvadītajā gadā "Tesla" pārdeva 509 tūkstošus elektromobiļu, kas ir par 40% vairāk nekā 2019. gadā. Vispopulārākais "Tesla" modelis ir "Model 3".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!