Foto: Publicitātes foto

"Land Rover Defender" ir atzīsts par "Sieviešu pasaules gada auto 2021" (Women's World Car of the Year (WWCOTY)) galvenā titula ieguvēju. Šī uzvara ir pirmā reize, kad "Land Rover" ir izcīnījis augstāko godalgu šajā konkursā, un ir jaunākais sasniegums starptautisko apbalvojumu virknē, ko saņēmis visspējīgākais "Land Rover" modelis "Defender".

WWCOTY ir vienīgais automobiļu konkurss pasaulē, kura žūrijā ir tikai un vienīgi sievietes – 50 autožurnālistes no 38 valstīm piecos kontinentos, kuras izvērtē labākos jaunos auto modeļus. Neskaitot iegūto galveno titulu, jaunais "Defender" šajā konkursā uzvarēja arī labāko vidējā izmēra apvidus automobiļu nominācijā.

Marta Garsija, WWCOTY priekšsēdētāja: "Leģendārais modelis ir pārtapis jaunā paaudzē. "Land Rover Defender" vairs nav tikai apvidus automobilis, ar kuru šķērsot Amazoni vai doties tuksnesī. Jaunais modelis ļauj braukt pa ceļu ar tādu pašu komfortu kā luksusa sedans. Šī iemesla un vēl arī tā tehnoloģiju dēļ jaunais "Defender" ir atzīts par "Sieviešu pasaules gada auto 2021"."

Iepriekšējā "Defender" modeļa robustums ir saglabāts automobiļa interjerā, uzsvaru liekot uz vienkāršību un praktiskumu. "Defender 110" nodrošina piecu, sešu un 5+2 sēdvietu konfigurāciju, savukārt īsā versija "Defender 90" ir spējīga uzņemt sešus pasažierus, un šī automobiļa kopgarums ir salīdzināms ar kompaktu ģimenes hečbeku.

Pērn par "Sieviešu pasaules gada auto" tika atzīts "Mazda3", bet gadu pirms tam – "Volvo XC40".

Kopš tā debijas jaunais "Defender" ir izcīnījis vairāk nekā 50 pasaules mēroga balvas, ieskaitot "Top Gear" Gada auto 2020 titulu, "Motortrend" Gada SUV 2021 un "Autocar" Labākais SUV 2020. Savukārt konkursā Latvijas gada auto "Defender" uzvarēja nominācijā "4x4 Apvidus Auto 2021".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!