Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" tiek rīkotas sacensības: uz starta Biķernieku trasē stāsies divi šķietami vienādi auto, bet pie to vadības svirām – divi absolūti atšķirīgi piloti, kuriem būs jāizpilda visnotaļ savdabīgs uzdevums.

Mūsdienu automobiļi no vienkāršiem mehāniskiem pārvietošanās līdzekļiem, kādi tie bija autobūves pirmsākumos, ir pārtapuši par visai progresīviem spēkratiem, kuri paši māk braukt, piebremzēt avārijas situācijās, piestūrēt, ja šķērsojat ceļa marķējuma līnijas bez ieslēgta pagrieziena rādītāja, arī ieturēt distanci un pat atrast pietiekami plašu stāvvietu ielas malā.

Visas šīs sistēmas ir radītas, lai padarītu dzīvi labāku, drošāku un ērtāku, bet... vai tās spēj pilnībā vai daļēji aizstāt autovadītāja prasmes? Tāds ir šīs dienas jautājums.

Eksperimentā piedalās viens no labākajiem rallijkrosa pilotiem Latvijā – Jānis Baumanis. Viņa sporta trofeju krājumos ir Eiropas čempiona tituls, vairākus gadus pēc kārtas Jānis plecu pie pleca ar tādām slavenībām kā Peters Solbers, Sebastians Lēbs, Kens Bloks u.c. startējis prestižajā "World RX" čempionātā superkāru klases ieskaitē.

Jāņa pretiniece šīs dienas "cīņā" būs Ramona Salmiņa, kura pazīstama kā LTV laika ziņu moderatore un kaislīga auto fane – viņa ar lielāko prieku izmanto katru izdevību, lai sēstos pie auto stūres.

Šie divi "Škoda Kodiaq", ar kuriem notiek sacensības trasē, ir aprīkoti ar 150 zirgspēku jaudīgu 1,5 litru turbopūtes benzīna dzinēju. Viens no automobiļiem ir bāzes komplektācijā, savukārt otrs – "Laurin & Klement" – ir burtiski piebāzts ar kamerām, sensoriem un citiem labumiem, kuriem jāatvieglo autovadītāja dzīve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!