Ukraiņu video blogeri nolēma pārbaudīt, kas notiktu, ja klasiskā "Opel Manta" motorā eļļas vietā ielietu limonādi "Coca-Cola". Izrādījās, ka kādu laiku automobilis šādā režīmā ir spējīgs darboties, braucot sportiskā stilā.

Eksperimenta nolūkos "YouTube" blogeri pārtikas veikalā iegādājās piecus litrus kolas. Pēc tam autoservisā "Opel" automobilim no motora tika iztecināta eļļa un tās vietā ielieti četri litri limonādes. Savukārt piektais litrs tika atstāts "pieliešanai vēlāk". Pēc "eļļas" maiņas ar šo automobili no servisa izbrauca turpat blakus esošajā laukumā pagriezt "saulītes".

Četras minūtes pēc eļļas aizstāšanas ar "Coca-Cola" automobiļa motors noslāpa. Entuziastiem izdevās dzinēju atkal iedarbināt, tomēr prieki vairs nebija ilgi. Eksperimenta sestajā minūtē no motortelpas parādījās dūmu mākonis. Dzinēja cilindru blokā bija redzamas plaisas, kā arī no spiediena bija izpūsts eļļas līmeņa tausts.

Ņemot vērā, ka motoru iedarbināt vairs nebija iespējams, tajā tika ieliets atlikušais litrs kolas. Dzinējs izrādīja dzīvības pazīmes, atjaunojoties kompresijai tajā, tomēr to iedarbināt vairs nebija iespējams, pat velkot "Opel" spēkratu cita automobiļa sakabē.

Pēc tam autoservisā no "Opel" tika izņemts ar "Coca-Cola" uzpildītais motors un noskrūvēts tā cilindru bloka galvas vāks. Atklājās, ka pēc šāda eksperimenta motora iekšienā dažas detaļas bija atdalījušās. Eksperimenta autori secināja, ka dzinējs ar kolu tajā būtu darbojies arī ilgāk, ja tas laicīgāk būtu uzpildīts ar papildu "Coca-Cola" krājumiem, neļaujot tam tik ātri iztvaikot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!