Ja vēlaties ikdienā uz savas ādas izjust elektroauto dāvāto braukšanas dinamiku un salonā valdošo klusumu, bet neesat vēl gatavi pilnīgai pārejai uz simtprocentīgu elektromobili, tad uzlādējamie hibrīdi, kās ir arī "Volkswagen Tiguan eHybrid", sevī apvieno labāko, ko spēj dot iekšdedzes dzinējs un e-mobilitātes tehnoloģijas.

"VW Tiguan eHybrid" spēka iekārta sevī apvieno jaudīgu elektromotoru un 1,4 litru TSI dzinēju. Pagriežot aizdedzes atslēgu, salonā valda pilnīgs klusums un vienīgais, kas liecina par gatavību doties ceļā, ir mazais uzraksts "Ready" instrumentu panelī. "eHybrid" no vietas vienmēr izkustēsies, izmantojot elektromotoru, un ar pilnu akumulatoru tas spēj 100% e-režīmā veikt aptuveni 50 kilometrus (WLTP ciklā).

Akumulatoru iespējams uzlādēt gan no elektrotīkla mājās, gan atjaunojot tā enerģijas krājumus brauciena laikā – rekuperējot bremzēšanas un ripošanas laikā radīto enerģiju. Un, kas pats galvenais, brīžos, ja būs jādodas tālākā ceļā, īpaši nebūs jālauza galva par nobraukuma ierobežojumiem. Saskaņā ar ražotāja datiem šī hibrīda degvielas patēriņš uz 100 km ir ap 1,8 liri.

Raidījuma "Tavs Auto TV" testa pilota lomā iejūtas mūzikas pasākumu rīkotājs Ģirts Majors – savulaik arī darbojies medijos un ar domubiedriem rīkojis atsevišķu mākslinieku koncertus, bet jau 15 gadus viņu pazīst kā Baltijā vērienīgākā mūzikas notikuma, festivāla "Positivus" organizatoru. Tiesa, šovasar festivāls jau otro gadu pandēmijas dēļ nenotiks.

Ja runājam par auto modeli kā tādu, "Tiguan" ir viens no VW veiksmes stāstiem. Kopš tā pirmās paaudzes prezentācijas 2007. gadā tas ātri vien iekaroja pircēju sirdis un no jaunpienācēja pārtapis par Eiropā veiksmīgāko SUV modeli, kurš saražots vairāk nekā sešos miljonos eksemplāru. Turklāt pirmās paaudzes "Tiguan" ar nelielām izmaiņām pārdošanā noturējās 10 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!