Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" nesaskata konkurences draudus pēc amerikāņu elektromobiļu ražotāja "Tesla" paziņojuma par Krievijas tirgus apgūšanu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Kad "Tesla" oficiāli ienāks Krievijas tirgū, par "Lada" konkurentu tā nespēs kļūt, uzskata aģentūras avots kompānija "AvtoVAZ". Šīs abas automobiļu markas pārstāvot absolūti atšķirīgus tirgus segmentus un ir orientētas atšķirīgai mērķauditorijai.

"Ņemot vērā mūsdienu elektromobiļu cenu un attiecīgi jebkura "Lada" modeļa cenu, kas šobrīd ir vispieejamākās Krievijas tirgū, par jebkādu konkurenci nevar būt pat ne runas," aģentūrai "RIA Novosti" norādījis "AvtoVAZ" pārstāvis.

21. maijā "Tesla" dibinātājs Īlons Masks paziņoja, ka jau tuvākajā laikā amerikāņu elektromobiļu marka oficiāli ieies Krievijas tirgū, kā arī citās NVS valstīs, tostarp Kazahstānā. Turklāt Masks neizslēdz iespēju Krievijā būvēt arī "Tesla" rūpnīcu, lai lokalizētu šo elektromobiļu montāžu.

Šobrīd "Tesla" Krievijā oficiāli nav pārstāvēta. Ar šīs markas automobiļu tirdzniecību Krievijā nodarbojas uzņēmums "Moscow Tesla Club", kas nodarbojas ar "Tesla" automobiļu importu un apkopi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!