Pat klasiskas vērtības dažreiz ir jāatsvaidzina... Domājot par "Mini" atdzimšanu 2000. gadu sākumā, inženieriem un dizaineriem bija jārealizē ļoti atbildīgs uzdevums – jārada jauns automobilis, kas būtu būtu tik pat mīlēts kā klasiskais "Mini", bet tam vēl jābūt arī ietilpīgākam, versijā arī ar piecām durvīm un, protams, dinamiskam, ekonomiskam un ar perfektu vadāmību.

Izklausās neticami, bet "Mini" meistariem kopā ar jaunajiem saimniekiem BMW, kuri šī projekta pirmsākumos investēja vairāk nekā 100 miljonus "Mini" attīstībā, tas patiešām izdevās.

Un šodien ar sera Aleksa Isigionisa 1959. gadā radītā leģendārā "Mini" pēcteci raidījums "Tavs Auto TV" ceļā dodas kopā ar grupas "Carnival Youth" dalībnieku Emīlu Kauperu. Viņš kopā ar savu brāli Edgaru, kā arī Robertu Vanagu un Kristiānu Kosīti kopš 2011. gada rada un spēlē mūziku, kuru pazīst arī ārpus Latvijas robežām. Bet pēdējā laikā viņi pievērsušies tieši Latvijā sen pazīstamu, leģendāru kinodziesmu ieskaņošanai.

2021. gada "Mini" ir pilnvērtīgs kompaktklases automobilis. No ārpuses uz to raugoties, tas ir ticis pie jauna dizaina buferiem un LED gaismām, kā arī moderna tehniskā pildījuma – tas ir burtiski piebāzts ar modernajām tehnoloģijām, digitālajiem paneļiem un dažādiem asistentiem.

Neskatoties uz to, ka tas ir teju par 10 cm garāks un 5 cm platāks par savu priekšteci, tas vēl joprojām ir "Mini" – automobilis, kurā no 1959 gada iemīlējušies un arīdzan iegādājušies) vairāk nekā pieci miljoni cilvēku.

Jo mazāks ir auto, jo tas rada mazāku piesārņojumu un atstāj mazāku iespaidu uz vidi. Runājot par šī auto dzinējiem, tā piedāvājumā atradīsiet gan versiju "Cooper" ar 136 ZS, gan jaudīgo "Cooper S" ar 178 ZS jaudu un pilnībā elektrisko versiju "Cooper SE", kura ar vienu akumulatora uzlādi spēj veikt līdz 230 km garas distances.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!