Japānas jaunuzņēmums "A.L.I. Technologies", kas specializējas dronu ražošanā, paziņojis par tirdzniecības uzsākšanu pasaulē pirmajam sērijveida aeromotociklam "XTurismo Limited Edition", kas maksā no 77,7 miljoniem jenu (586 tūkstoši eiro). Pirmie klienti savus lidojošos motociklus saņemšot nākamā gada sākumā.

Lidojošajam motociklam ir seši propelleri – divi lieli un četri mazāki lidaparāta stūros. "XTurismo Limited Edition" darbību nodrošina hibrīda spēka agregāts, kas apvieno "Kawasaki" iekšdedzes dzinēju un četrus "Mitsubishi" elektromotorus. Paceļoties gaisā, aeromotocikls spējīgs sasniegt ātrumu 100 km/h, bet akumulatori ar pilnu uzlādi nodrošina 30 līdz 40 minūšu lidojumu.

Uzņēmums publicējis arī video, kurā demonstrē savu jauno transportlīdzekli –, kā tas vertikāli paceļas gaisā dažu metru augstumā, palido nedaudz uz priekšu, manevrējot atgriežas atpakaļ un atkal nolaižas zemē.

Pagaidām gan šādu transportlīdzekli legāli Japānas koplietošanas satiskmē izmantot nedrīkst. Uzņēmums veic pārrunas ar vienu no valsts prefektūrām, lai šādu lidaparātu drīkstētu izmantot kaut vai ārkārtas situācijās, piemēram, piekļūšanai apgrūtinātā apvidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!