Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "Ionity", īstenojot stratēģiju "2.0", izvērš plānus turpmākai augstas veiktspējas uzlādes staciju tīkla paplašināšanai Eiropā. Plānots, ka līdz 2025. gadam uzlādes staciju skaits no 400 pieaugs līdz vairāk nekā 1000, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Ionity" jau pārvalda Eiropā lielāko augstas veiktspējas uzlādes staciju tīklu, kas pieejams vairumam elektrisko automobiļu. Palielinot staciju skaitu, uzņēmums nodrošinās aptuveni 7000 uzlādes punktu, to skaitam vairāk nekā četrkāršojoties, salīdzinājumā ar pašreizējiem 1500.

Pavisam nesen, 2021. gada oktobra vidū, "Ionity" Ādažos atvēra savu pirmo ātrās elektroauto uzlādes staciju Latvijā, piedāvājot iespēju vienlaikus uzlādēt divus elektro automobiļus ar līdz pat 350 kW lielu jaudu. Pagaidām šī gan ir vienīgā plānotā "Ionity" stacija Latvijā. Savukārt kaimiņvalstīs "Ionity" uzlādes stacijas atvēris Paņevežā, Lietuvā un Hēdemestē, Igaunijā.

"Ionity" tīkls izmanto Eiropas uzlādes standartu – kombinēto uzlādes sistēmu (CSS). 800 voltu tehnoloģija šajās uzlādes stacijās nozīmē, ka šo tīklu var izmantot, lai, piemēram, "Porsche Taycan" uzlādētu ar tā iespējamo maksimālo jaudu līdz 270 kW. Izmantojot "Porsche" uzlādes pakalpojumu, "Taycan" autovadītāji arī gūst labumu no vienotas cenas ar ievērojamu atlaidi "Ionity" ātrās uzlādes stacijās – šobrīd tā veido 0,33 eiro par kilovatstundu.

Starp "Ionity" akcionāriem ir ne tikai "Porsche", bet arī citi pasaulē lielākie auto ražotāji, un drīzumā plānots, ka tiem pievienosies investīciju uzņēmums "Blackrock". Paredzams, ka akcionāri "Ionity" tīkla attīstīšanā līdz 2025. gadam ieguldīs 700 miljonus eiro.

"Ionity" uzlādes punktus veidos ne tikai uz Eiropas lielceļiem, bet arī netālu no lielām pilsētām un gar noslogotiem galvenajiem ceļiem. Šīs stacijas nākotnē iekļaus sešus līdz 12 uzlādes punktus. Turklāt jau esošās stacijas pie ceļiem, kur ir liels uzlādes pieprasījums, paplašinās ar papildu uzlādes punktiem.

"Oasis" koncepta ietvaros IONITY plāno ievērojami uzlabot ērtības un pakalpojuma kvalitāti. Lai to paveiktu, uzņēmums iecerējis iegādāties papildu zemes gabalus, lai izveidotu uzlādes parkus ar ēdināšanas pakalpojumiem un veikaliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!