Latvijas autosportisti un auto entuziasti uz Ukrainu ceturtdien, 10. martā, devušies ar kārtējo 4x4 spēkratu partiju, kas tiks nodoti Ukrainas aizstāvjiem. Uz Ukrainu piegādāti jau nepilni 40 šādu apvidus auto no Latvijas, bet turpmākās piegādes plānotas nākamās nedēļas pirmdienā un ceturtdienā, piegādājot vēl 20 līdz 50 lietotu apvidus automobiļu.

Mārtiņš Dzenītis, palīdzības akcijas viens no dalībniekiem, publicējis video ieskatu, kā šie automobiļi pirms tālā ceļa un smagajiem uzdevumiem pašā Ukrainā tiek sagatavoti autosporta meistardarbnīcā. Video redzami "Mitsubishi", "Toyota" un "Hyundai" apvidus automobiļi un pikapi. Šai palīdzības akcijai pievienojušies arī automobiļu detaļu tirdzniecības uzņēmumi "Trodo.lv" un "APE Motors", kas rezerves daļas šo spēkratu saremontēšanai piegādājot bez maksas, savukārt ar apvidnieku transportēšanu uz Ukrainu palīdz "Kurbads".

Ikviens, kurš vēlas palīdzēt 4x4 auto sagādāšanā Ukrainas aizstāvjiem, aicināts sazināties ar Mārtiņu Dzenīti sociālajos tīklos vai veikt pārskaitījumu Reiņa Pozņaka "Swedbank" kontā LV80HABA000152A104356.

"Cilvēki joprojām ir ļoti atsaucīgi. Cerams, ka ukraiņi joprojām noturēs fronti, un mēs viņiem piegādāsim mašīnas vēl un vēl – līdz uzvarai," norāda Dzenītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!