Foto: Kadrs no video

Metālapstrādes uzņēmumi pievienojušies Latvijas autobraucēju atbalsta akcijai Ukrainas aizsargiem, partijās ar 4x4 apvidus automobiļiem līdzi dodot tūkstošiem pašizgatavotu metāla "ežu", kas paredzēti izbēršanai uz ceļa un ienaidnieka tehnikas riepu pārduršanai.

Pirmā partija ar 6000 "ežiem" tika nogādāta ceturtdien kopā ar apvidus automobiļu kolonnu, kas tiks nodota Ukrainas zemessargiem, kuri cīnās pret iebrucējiem no Krievijas. Otrajā partijā tika izgatavoti 1900, bet trešajā – vēl 5400 "eži", kas ceļā uz Ukrainu dosies pirmdien, informē "Metark" metināšanas darbnīca.

Šajā atbalsta akcijā ir iesaistījušies nu jau vairāki metālapstrādes uzņēmumi, kuri arī no metāla griež formas un metina gatavus "ežus". Kā norāda "Metark" pārstāvji, pirmā "ežu" partija tika izgatavota par pašu līdzekļiem, bet ar apkārtējo atbalstu sākotnēji bija plānots izgatavot varbūt vēl dažus simtus, tomēr atsaucība izrādījusies neplānoti liela, tādēļ turpmākajām piegādēm joprojām spēj saražot tūkstošiem "ežu".

"Pat ja tiks sabojāts viens iebrucēja auto vai izglābts viens Ukrainas iedzīvotājs – tas jau būs pierādījums tam, ka jēga bija un mūsu kopīgais darbs būs attaisnojies," paziņojumā norāda "Metark".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!