Foto: Reuters/Scanpix/LETA / Delfi kolāža

Oficiāli visbagātākais cilvēks pasaulē – "Tesla" un "SpaceX" dibinātājs un vadītājs Īlons Masks – uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu būt turīgāks par viņu, intervijā izdevumam "Business Insider" atklājis Masks.

Amerikāņu elektromobiļu ražotāja "Tesla" dibinātājs pasaulē visbagātākā cilvēka titulu atguva 2021. gada otrajā pusē, apsteidzot "Amazon" īpašnieku Džefu Bezosu.

"Uzskatu, ka Putins ir ievērojami turīgāks par mani," pauda Masks, kura bagātība tiek lēsta 260 miljardu ASV dolāru apmērā.

Vladimira Putina bagātība ir aiz noslēpumainības plīvura, tomēr Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija pretkorupcijas fonds sasaistījis Putinu, piemēram, ar 1,4 miljardu dolāru vērtu pili pie Melnās jūras, 700 miljonus dolāru vērtu jahtu "Scheherazade", kā arī vērienīgiem nekustamajiem īpašumiem Krievijā, kas nav prezidenta oficiālo rezidenšu sarakstā.

Turklāt ne tikai Īlons Masks uzskata, ka patiesībā pasaulē visbagātākais cilvēks ir tieši Vladimirs Putins. Finansists Bils Brouders 2017. gadā ASV Senātā liecināja, ka, pēc viņa aprēķiniem, Putins "akumulējis negodīgā ceļā gūtus līdzekļus aptuveni 200 miljardus ASV dolāru apmērā".

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ASV un citas rietumvalstis ieviesušas ekonomiskās sankcijas Krievijai, Putinam un viņa sabiedrotajiem. "Domāju, ka ASV valdība ir izdarījusi vairāk, nekā cilvēki uzskata. Vienkārši tas nav darīts tik publiski. Tomēr ir svarīgi rīkoties stingri. Mēs nedrīkstam ļaut Putinam pārņemt Ukrainu. Tas būtu neprāts," intervijā izdevumam "Business Insider" uzsvēra Masks.

Jau ziņots, ka Īlons Masks ir palīdzējis Ukrainai ar satelīta internetu "Starlink", ko izstrādājusi viņa kompānija "SpaceX". Tāpat "Tesla" dibinātājs tviterī izaicināja Putinu uz dueli, par ko saņēma nievas no Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!