Britu kompānijas "McMurtry Automotive" radītais vienvietīgais elektromobilis "Speirling" nedēļas nogalē notikušajā Gudvudas "Ātruma festivālā" uzstādījis jaunu trases absolūto rekordu, tādējādi pārspējot līdzšinējo rekordistu, "Volkswagen" elektrisko sacīkšu prototipu "ID.R.".

Gudvudas "Ātruma festivālā" ir kalnā braukšanas trase privātā teritorijā, savulaik tajā 1999. gadā vācu sacīkšu braucējs Niks Haidfelds uzstādīja rekordu ar F-1 bolīdu "McLaren-Mercedes MP4/13", kas aprīkots ar britu "Ilmor" kompānijas V10 motoru – formula 1,86 kilometrus garo trasi pievieca 41,60 sekundēs. Šis rekords nebija pārspēts veselus 20 gadus, līdz to pārspēja francūzis Romēns Dimā ar VW elektrisko sacīkšu prototipu "ID.R.".

Tolaik VW speciāli šim pasākumam izgatavoja sava sacīkšu prototipa sprinta versiju ar kompaktāku bateriju komplektu un mīkstā gumijas sastāva "Bridgestone Potenza" riepām. Rezultātā "ID.R." masa nepārsniedza tonnu, bet spēka agregāts attīstīja 680 ZS. Tas ļāva elektriskajam auto trasi izbraukt 39,90 sekundēs, kas bija par 1,7 sekundi ātrāk nekā "McLaren-Mercedes" formulai.

Tomēr britu kompānijai "McMurtry Automotive" izdevies labot arī šo rekordu. Tās vienvietīgais elektromobilis "Speirling" ir aprīkots ar aktīvo aerodinamiskā piespiedējspēka sistēmu. Tā sniedz divu tonnu ekvivalenta piespiedējspēku burtiski jau no starta, ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties ātrāk nekā motociklam – pusotrā sekundē. Šis britu elektroauto trasi izbrauca 39,08 sekundēs. "McMurtry Speirling" elektromobilim ir vairāk nekā 1000 ZS uz vienu tonnu svara – tas ir aprīkots ar 800 voltu bateriju, kurai ir 60 kWh ietilpība, kā arī diviem elektromotoriem.

"McMurtry Automotive" ir 2016. gadā dibināts jaunuzņēmums, kas pērn Gudvudas "Ātruma festivālā" demonstrēja "Speirling" konceptu. Šobrīd kompānija pieņem interesentu pasūtinājumus šī modeļa koplietošanas ceļiem paredzētajai versijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!