Foto: Publicitātes foto
Transportlīdzekļi, kurus darbina tikai vai daļēji ar elektrību, ir kļuvuši par ierastu parādību mūsu ielās, un to vadītāji un autoservisu meistari arvien labāk izprot, kā darbojas jaunā tehnoloģija. Taču joprojām cilvēkiem ir daudz jautājumu – gan tiem, kas ar elektroauto jau brauc, gan tiem, kas vēl tikai apsver šādu auto pirkšanu. Par to viegli pārliecināties pēc sociālajos tīklos izveidoto domubiedru grupu skaita, kas interesējas par elektriskajiem braucamajiem.

Viens no lielākajiem satraukuma iemesliem ir akumulatora darbības laiks. Līdzīgi kā mobilo tālruņu gadījumā, arī elektroauto akumulatori laika gaitā nolietojas un zaudē savas sākotnējās īpašības. Tomēr eksperts mierina, ka šis jautājums drīzumā vairs nebūs aktuāls.

"Ražotāju mērķis ir radīt tādas mašīnas, kas īpašniekiem neliek mainīt savus ikdienas paradumus. Tas ir saistīts arī ar akumulatoru ilgmūžību. Tāpēc, izstrādājot elektroauto, tai tiek pievērsta liela uzmanība, un esmu pārliecināts, ka pēc kāda laika šī tēma nevienu vairs īpaši neuztrauks," saka Kārlis Mendziņš, "Eleport Latvija" vadītājs.

160 000 kilometru garantija

Vairāki akumulatoru degradācijas cēloņi modernākajos transportlīdzekļos jau ir novērsti. Tas panākts, izmantojot jaunus tehniskos risinājumus, kā arī uzlabojot pašu akumulatoru ķīmisko sastāvu.

Labs akumulatoru uzticamības rādītājs ir arī tas, ka Eiropā pārdotajiem modeļiem tiek dota patiešām ilga garantija. Piemēram, tādi koncerni kā "Peugeot", "Volkswagen" un "Audi" elektroauto augstsprieguma akumulatoriem piemēro astoņu gadu jeb 160 000 kilometru garantiju. Tā ir spēkā arī tad, ja galvenā akumulatora efektivitāte ir samazinājusies līdz 70% no sākotnējās jaudas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!