Līdz pasaules hokeja čempionāta startam Rīgā un Tamperē ir atlikuši vien daži acumirkļi. Bet kur hokejs, tur ir arī "Škoda". Un tieši tādēļ studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" šoreiz ceļā devies ar hokeja čempionāta oficiālo automobili "Škoda Enyaq Coupe" – tam ir klasiskā riteņu piedziņa, sportiskas kupejas pludlīnijas un to uz priekšu dzen elektromotors.

Un ja jau hokejs un "Škoda", tad arī brauciena ceļabiedram ir jābūt īstenam šī sporta veida entuziastam un patriotam. Harijs Vītoliņš kopš 2021. gada ir Latvijas hokeja izlases galvenais treneris. Savā bagātīgajā karjerā spēlējis gan Eiropā un ASV, gan arī daudzus pasaules čempionātus aizvadījis Latvijas izlasē. Šopavasar, kad meistarsacīkstes atkal atgriežas Rīgā, viņš par svarīgu elementu nosauc izlases spēlētāju elastību, pielāgojoties citām lomām uz ledus.

"Škoda Enyaq iV" kā modelis Latvijā sevi jau ir pierādījis. Tas tika prezentēts 2020. gada rudenī un Latvijas tirgū ieradās 2021. gada pavasarī, kas sakrita ar pasaules hokeja čempionāta norisi Rīgā. Šo pāris gadu laikā Latvijā reģistrēti 210 šī modeļa spēkrati. Bāzes cena jaunajai modifikācijai "Škoda Enyaq Coupe iV" ir no 52 770 eiro.

"Enyaq" ir viens no pirmajiem "Volkswagen" grupas radītajiem elektromobiļiem, kurš izstrādāts, par pamatu ņemot tam speciāli radītu auto platformu, nevis pielāgojot elektriskajam laikmetam kādu no jau apritē esošiem iekšdedzes modeļiem.

Ja runājam par konkrēto auto, "Coupe" versija "Enyaq" modeļu gammā salīdzinoši vēl ir jaunums. Pirms laiciņa šo virsbūvi varēja savā īpašumā iegūt tikai jaudīgākajā "RS" modifikācijā; tagad tā pieejama arī par krietni pieejamāku cenu izpildījumā ar klasisko riteņu piedziņu un 60 kWh akumulatoru.

Runājot par šī auto gaitu, grūti teikt, vai spēsiet atšķirt "Coupe" no standarta "Enyaq" versijas. Pateicoties auto piedziņas veidam un galveno tehnisko mezglu izvietojumam – proti, milzīgais bateriju bloks ir novietots visā auto garumā zem grīdas, bet motors aizmugurē. Līdz ar to šī auto gaita ir plūdena, un arī līkumos šis auto, kuram ir zems smaguma centrs, ir teju "pielipis" pie ceļa.

Tēma kas satrauc ikvienu elektroauto interesentu, ir uzlāde. Kā, ko, kur, cik tas maksā, kā to var izdarīt? Šo auto iespējams lādēt arī mājās, pat no 220 voltu elektroligzdas, bet tas gan būs laikietilpīgs process. Par 600 eiro ir iespējams nopirkt portatīvu lādētāju (sava veida miniatūru "wallbox") izmantošanai savienojumā ar 380V elektrības pieslēgumu. Savukārt publiskajās uzlādes stacijās akumulatora uzlāde līdz 80% aizņems 38 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!