"Renault" atklājis jaunākās paaudzes "Espace" modeli – automašīnu, kura ir radīta ilgiem braucieniem, ģimenes atpūtai un komfortam. Šis modelis ir izpelnījies ikonas statusu piecās paaudzēs kopš tā atklāšanas 1983. gadā. Jaunais "Espace", kurš var būt gan piecvietīgs, gan septiņvietīgs, papildina "Renault" zīmola klāstu, iekarojot savu vietu C un D segmentos.

Jaunajam "Renault Espace" piemīt kaut kas no SUV, tajā ir saglabājusies šī modeļa tālbraucēja būtība un salona plašums, tomēr jaunākās paaudzes "Espace" ir piešķirts sportiskums un elegance, savukārt "Esprit Alpine" versijas aprīkojums atgādina par "Renault Group" sacīkšu un sporta automašīnu ražotāju.

Modeļa klāstam ir trīs aprīkojuma versijas: "Techno", "Esprit Alpine" un "Iconic". Izvēlētie materiāli un apdares nianses piešķir eleganci aprīkojuma elementiem, pie kuriem pieder vairāk nekā vienu kvadrātmetru plašs jumta logs – viens no lielākajiem tirgū. Automašīnai ir piecas sēdvietas, bet tās var papildināt vēl ar divām trešajā rindā, iegūstot transportlīdzekli tālākiem izbraucieniem.

Jaunajā "Espace" gan salonā, gan zem motora pārsega ir plaši izmantotas jaunākās tehnoloģijas. Tās nodrošina savienojamību, kāda nepieciešama vadītājam un pasažieriem, kā arī rada mazāku kaitējumu videi. Šīs paaudzes "Espace" ir mazāki auto virsbūves gabarīti, masa ir par 215 kg mazāka nekā priekšgājējam, un ir 200 ZS hibrīda piedziņa. Jaunā "Espace" automātiskā vairāku režīmu pārnesumkārba ir atvasināta no F-1, un tajā apvienoti divi pārnesumi elektrodzinējam un četri pārnesumi iekšdedzes dzinējam. Mazais degvielas patēriņš (4,6 l/100 km) nodrošina līdz pat 1100 km sniedzamību.

Papildus tehnoloģiskajām izmaiņām ir optimizēta arī jaunā "Espace" aerodinamika, jauno spoguļu formu veidojot plūstošāku, padarot jumta līniju slīpu, kura noslēdzas ar spoileru, un ierīkojot atveres aizmugurējā buferī, kas izkliedē bremzējošo spēku.

Modeļa pamatā ir alianses specializētā SMF-CD platforma, un tam ir 32 vadītāja atbalsta sistēmas trīs kategorijās: drošībai, braukšanai un novietošanai stāvvietā. "Multi-Sense" un "4Control Advanced" – "Renault" četru riteņu stūrēšanas sistēma, toties jaunās paaudzes projekcijas displejs rāda braukšanas ātrumu, brīdinājumus un norādes navigācijai tieši uz vējstikla. Šajā modelī iebūvētā 360° visaptverošā kamera ir savienota ar četrām kamerām, kas proporcionāli izvietotas ap automašīnu, parādot 3D datora modelētu jaunā "Espace" atrašanos vidē.

Centrālajā konsolē ir novietots ergonomisks roku balsts, kuru var bīdīt uz priekšu un atpakaļ, vienlaikus nodrošinot "OpenR" multivides ekrāna lietošanu. Katrā sēdvietu rindā ir pieejamas divas USB-C pieslēgvietas, papildu bezvadu lādētājs un divas 12V ligzdas (viena pasažieriem, viena bagāžas nodalījumā). Toties par izklaidi brauciena laikā parūpēsies "Harman Kardon" audio sistēma un cits interaktīvais saturs, kas izmanto "OpenR Link" multivides sistēmu, tādējādi esot viegli pieejamas arī ar "Renault" automašīnām.

Jaunais "Espace" būs pieejams iegādei 2023. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!