Foto: 360TV publicitātes foto

Autovadītājam par braukšanu narkotisko vielu reibumā konfiscētais 2021. gada "Porsche Cayenne S" Valsts ieņēmumu dienesta izsolē pārdots ievērojami dārgāk nekā novērtēts.

Izsolē drīkstēja piedalīties ikviens interesents. Tikai divus gadus vecais "Porsche Cayenne S", kas gan bija nedaudz apskādēts, tika novērtēts ar minimālo realizācijas summu 67 200 eiro. Tomēr jūnija izskaņā izsolē to izdevās pārdot ievērojami dārgāk – par 82 900 eiro, kas par vairāk nekā 15 tūkstošiem pārsniedz sākotnēji noteikto ātrās realizācijas cenu.

Izsolē pavisam piedalījās deviņi pretendenti, turklāt jau pirmajā dienā kāds no tiem bija noteicis visai augstu latiņu – 82 700 eiro. Tikai izsoles pēdējā dienā kāda juridiskā persona to pārsolīja par 200 eiro un uzvarēja ar 82 900 eiro gala summu.

Jauns šāds modelis markas dīlercentrā maksā nedaudz virs 100 tūkstošiem eiro, neskaitot papildu aprīkojumu. Tādējādi par divus gadus lietotu un apskādētu eksemplāru valstij šī izsolē uzvarējusī summa ir visai labs ķēriens.

Aprakstā par pārdodamo "Porsche Cayenne S" bija teikts, ka automobilim pēc ceļu satiksmes negadījuma ir vizuāli redzami bojājumi: bojāts kreisās priekšējās puses buferis, lukturis, dzinēja pārsegs, kā arī plastmasas nosedzošās uzlikas zem dzinēja pārsega, izsists kreisās puses vadītāja durvju stikls un salons ir pilns ar izsisto stiklu lauskām.

Jau ziņots, ka saskaņā ar apsūdzību policija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu apturēja kāda vīrieša vadīto "Porsche Cayenne S" markas automašīnu. Policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vadītājs ir neadekvātā stāvoklī, tāpēc viņš tika nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudei, no kuras apsūdzētais atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!