Foto: DELFI

Sestdien, 22. jūlijā, Doma laukumā noslēdzās itāliešu superauto "Ferrari" īpašnieku kluba nedēļu ilgā tūre Latvijā. Ja sākotnēji parāde Rīgā tika solīta Rātslaukumā, tad pēdējā dienā organizatori lokāciju nomainīja uz Doma laukumu, kas tik un tā pulcēja milzum daudz cilvēku.

"Ferrari" klubs "Scuderia Ferrari Club" pirmo reizi viesojās Latvijā ar 12 "Ferrari" automašīnām no Itālijas un Luksemburgas. Uz Latviju šie "Ferrari" spēkrati no ārzemēm tika atgādāti ar treileri. Nedēļas laikā šo superauto īpašnieki mēroja vairāk kā 1000 km pa Latviju. Maršruts sākās Rīgā un turpinājās Siguldā, Cēsīs, Ludzā, Rēzeknē, Bauskā, Liepājā, Kuldīgā, Ventspilī un Jūrmalā.

Pasākumam bija bagātīga programma, kuras laikā tūres dalībnieki apskatīja pilis, muižas un citas Latvijā ievērojamas un vēsturiskas ēkas, izstādes, muzejus, kā arī apbrīnoja Latvijas dabas skaistumu un piedalījās citos daudzveidīgos pasākumos.

Pēc parādes Doma laukumā "Ferrari" spēkratu īpašnieki devās uz restorānu "Koya" Andrejsalā, kur notiks pasākuma svinīgais noslēgums un ballīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!