Franču autoražotājs "Renault" modernizējis savu piektās paaudzes "Clio" modeli, kas debitēja 2019. gadā. Atjauninātais mazās klases hečbeks ieguvis modernāku veidolu, īpaši virsbūves priekšdaļā ar jaunā stila priekšējiem lukturiem, salona apdari no atjaunīgiem resursiem un augstāko sportiskās komplektācijas līmeni "Esprit Alpine", kas aizstāj līdzšinējo "RS Line".

Pēc modernizācijas "Renault Clio" ir atvadījies no 1,3 litru turbopūtes četrcilindru dzinēja, kā arī automātiskajām pārnesumkārbām – tāda būs pieejama vairs tikai 145 zirgspēku jaudīgajai hibrīda versijai "Clio E-Tech".

Lai arī Latvijā mazās klases hečbeki nav īpaši populāri, Rietumeiropā "Clio" ir "Renault" dižpārdoklis. Modernizētais "Renault Clio" visbūtiskākās un vispamanāmākās izmaiņas ir virsbūves priekšdaļa, kas ieguvusi principiāli jaunu dizainu, kas atbilst markas jaunākajam stilam. Rezultātā automobilim ir jaunas formas priekšējie lukturi, jauna "zīmējuma" dienas gaitas lukturi un jauna dizaina radiatora dekoratīvais režģis.

""Clio" būs trešais modelis "Renault" piedāvājumā, kuram ir piešķirta mūsu jaunā identitāte jeb seja, līdzīga kā jaunajai "Megane" vai "Austral"," norāda "Renault" austrumu nodaļas izpilddirektors Fabjēns Gūlmi.

Klients automobili var iegādāties kādā no septiņiem toņiem: "Glacier White", "Star Black", "Shale Grey", "Iron Blue", "Flame Red", "Valencia Orange" un jaunajā trīsslāņu "Rafale Grey". Turklāt augstāko komplektācijas līmeni "RS Line" aizstāj būtībā tāds pats, bet ar jaunu nosaukumu – "Esprit Alpine". Šādā modifikācijā automobilis ieturēts sportiskākā stilā ar melniem eksterjera dekoratīvajiem elementiem un 17 collu riteņu diskiem.
Foto: Publicitātes foto

Modernizētajam "Renault Clio" interjers palicis praktiski tāds pats, mainījušies ir tikai tajā izmantotie apdares materiāli. Piemēram, pirmo reizi autobūvē sēdekļi, durvju apšuves un paneļi "Clio Techno" versijā būs apvilkti ar audumu, kas par 60 procentiem sastāv no "Tencel" celulozes šķiedrām. Ādas nav pat uz stūresrata, jo "Renault" šo materiālu ir aizstājis ar atjaunīgo resursu materiāliem.

Atkarībā no aprīkojuma līmeņa mazais hečbeks tiek komplektēts ar digitālo mērinstrumentu paneli ar septiņu vai 10 collu diagonāli, kā arī "Easy Link" multimediju sistēmu ar septiņu vai 9,3 collu ekrānu. Tāpat aprīkojumā pieejami 20 dažādi elektroniskie braukšanas asistenti, tostarp adaptīvā kruīza kontrole, ekstrēmās bremzēšanas sistēma ar gājēju un velosipēdistu atpazīšanu, kā arī braukšanas joslas asistents.
Foto: Publicitātes foto

Pēc modernizācijas no "Renault Clio" piedāvājuma pazudis 140 ZS jaudīgais 1,3 litru benzīna motors. Pircēju izvēlei palikuši vairs tikai trīcilindru dzinēji – viena litra agregāts ar 90 ZS, kā arī 100 ZS jaudīgais motors, kas darbojas ar benzīnu un gāzi (LPG). Šie motori pieejami komplektācijā tikai ar manuālo pārnesumkārbu. Savukārt automātiskā transmisija pieejama vairs tikai 145 ZS jaudīgajam "Clio E-Tech" hibrīdam, kas apvieno benzīna dzinēju un elektromotoru.

"Tas ir tas pats vecais stāsts –, lai kaut ko paveiktu, ir vajadzīgas investīcijas, tad tu izrēķini, vai tās atpirksies, un saproti, vai to darīt vai nē. Mēs nepiedāvājam lētākajās komplektācijās automātisko pārnesumkārbu, jo pēc tā šajā cenu segmentā nav pieprasījuma," skaidro "Renault" pārstāvis.

Modernizētā "Renault Clio" cena Latvijā ir no 16 590 eiro (ieskaitot PVN), bet hibrīda versija maksā no 21 tūkstoša eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!