Augustā laikapstākļi bija līdzīgi kā patlaban, un degvielas uzpildes stacijā "Viada" tieši lietusgāžu dēļ notika pamatīgs misēklis – astoņi autobraucēji, paši nenojaušot, savos spēkratos iepildīja nevis benzīnu, bet gan notekūdeni, rezultātā sabojājot automobiļa motoru, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Kad augustā bija spēcīgi nokrišņi, tie paralizēja darbu arī Lubānas ielas "Viada" degvielas uzpildes stacijā (DUS) – notekūdeņi iekļuvuši vienā no degvielas rezervuāriem bojātas vāka blīves dēļ. Tomēr pirms liksta atklāta, vairākas automašīnas tika neatgriezeniski bojātas, kas savā degvielas tvertnē benzīna vietā iepildīja notekūdeņu un benzīna kokteili.

Pie raidījuma vērsusies viena no cietušajām – Sigita savā 2019. gada "Dacia" automobilī, kam ir spēkā autoražotāja piecu gadu garantija, šajā DUS par vairāk nekā 60 eiro piepildīja pilnu degvielas tvertni ar it kā 95. markas benzīnu. Tomēr, nobraucot vien dažus kvartālus, automobilis noslāpa un to vairs nevarēja piedarbināt.

Noslāpušais automobilis ar evakuatoru tika nogādāts pie markas oficiālā dīlera "Mūsa Motors", kā serviss atklāja, ka motorā ir nonācis ūdens. Izsūknējot no degvielas tvertnes šķidrumu, tika secināts, ka tas ir puse uz pusi ar ūdeni, raidījumam pastāstīja "Dacia" automobiļa īpašniece.

Spēkrata īpašniece vērsās DUS "Viada" pārstāvniecībā, kur saņēma atzīšanos un apstiprinājumu, ka problēmu risinās apdrošinātājs. "Dacia" servisā tika konstatēts, ka automobilim būs nepieciešama motora nomaiņa un remonta kopējā tāme ir 11 tūkstoši eiro. Tomēr apdrošinātājs sāka "bremzēt", jo uzskatīja remonta tāmi par dārgu un vēlējās tikt sveikā cauri ar motora izmazgāšanu, nevis nomaiņu... Turklāt jau tobrīd automobilis bija piecas nedēļas nomētājies autoservisā, un, iespējams, motorā jau bija sācies korozijas (rūsas) process, kam "mazgāšana" nelīdzētu.

Kopumā pret "Viada" vērsušies astoņi automašīnu īpašnieki, kuri todien savos spēkratos iepildīja benzīna un notekūdeņu kokteili, ciešot kopumā 28 tūkstošu eiro zaudējumus. Piecos gadījumos apdrošinātājs uzreiz esot apstiprinājis remonta tāmi, bet iepriekšminētās "Dacia" īpašnieces un vēl divu auto īpašnieku bēda vēl "karājas gaisā".

"Šajā gadījumā apdrošinātāja saņemtā servisa tāme ir pielīdzināma automašīnas vērtībai. Apdrošinātājs ir piedāvājis veikt spēkrata atpirkumu, tomēr īpašniece ir atteikusies," skaidro Kaspars Tupiņš, "Viada Baltija" mārketinga vadītājs.

Tikai uzrakstot vēstuli "Viada" valdes priekšsēdētājam, lieta atsākusi kustēties par labu "Dacia" automobiļa īpašnieces interesēm. "Nesagaidot apdrošinātāja lēmumu, jo redzējām, ka tas aizņēmis pārāk ilgu laika posmu un kliente pie mums atkārtoti vērsās ar lūgumu palīdzēt, "Viada" ir veikusi autoservisa pilnas remonta tāmes apmaksu," rezumēja Tupiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!