Foto: Publicitātes foto

"Ford Kuga" ir Eiropā vispirktākais uzlādējamais hibrīdautomobilis (PHEV) 2021., 2022. un 2023. gadā. Pēc visaptverošas modernizācijas "Kuga" piedāvā uzlabotu veiktspēju, komfortu un jaunākās paaudzes braukšanas palīgsistēmu klāstu.

"Ford Kuga" uzlādējamā hibrīda versija nodrošina līdz 69 km sniedzamību tīrā elektriskajā režīmā. Autovadītājiem, kuriem nav pieejama ērta uzlāde, pašuzlādes "Kuga Hybrid" piedāvā visas elektrificēta spēka agregāta priekšrocības un komfortu, tostarp līdz pat 900 km nobraukuma rezervi ar pilnu degvielas tvertni un līdz pat 64% tīras elektriskās braukšanas pilsētā.

Pateicoties elektrifikācijai, gan "Kuga Plug-In Hybrid", gan "Kuga Hybrid AWD" piedāvā ievērojami uzlabotu paātrinājumu un samazinātus izmešus. Jaunā "Kuga" spēj vilkt līdz pat 2100 kg, tālab tā ne vien pārspēj savas klases konkurentus, bet ir gatava transportēt visdažādākās kravas.

Modernizētā trešās paaudzes "Kuga" ir piedzīvojusi pārmaiņas gan interjera, gan eksterjera dizainā. Jauna dizaina priekšējo režģi, uz kura lepni izvietots "Ford" zilais ovāls, izceļ pilna platuma LED gaismas josla.

"Kuga" salonā ir jaunākās paaudzes "Ford" informācijas un izklaides sistēma "Sync 4" ar divkārt lielāku skaitļošanas jaudu nekā priekšgājējai. Viedtālruņa integrāciju nodrošina 5G savienojamība, kas dod ātru piekļuvi informācijai, mākoņdatu navigācija, kas palīdz izvairīties no sastrēgumiem, kā arī bezvadu "Apple CarPlay" un "Android Auto", kas nodrošina piekļuvi galvenajām lietotnēm un informācijai bez kabeļa izmantošanas. Integrētais balss asistents "Alexa" ietilpst standarta aprīkojumā, tāpēc vadītājs un pasažieri var uzdot jautājumus vai dot komandas, pat nepieslēdzot viedtālruni.

Jaunās paaudzes adaptīvā kruīza kontrole tagad var automātiski piebremzēt pirms līkumiem un krustojumiem, kā arī reaģējot uz citiem satiksmes dalībniekiem, savukārt 360 grādu kameras sistēma piedāvā skatu no augšas, lai parkošanās, piekabes pievienošana un automātiskās automazgātavas izmantošana būtu iespējami vienkārša.

"Ford Kuga" salonā galvenais uzsvars likts uz praktiskumu. Bīdāmie otrās rindas sēdekļi var nodrošināt vairāk nekā metru platu telpu aizmugurējo pasažieru kājām vai palielināt bagāžas nodalījumu par 150 litriem. Pēc izvēles pieejamie komforta sēdekļi, ko apstiprinājusi vadošā mugurkaula veselības organizācija.

Standarta aprīkojumā ir iekļauti pilnie LED lukturi ar automātisko tālo gaismu vadību. Pēc izvēles pieejamie "Dynamic Pixel LED" lukturi izmanto navigācijas datus un pie vējstikla uzstādīto kameru, lai nolasītu ceļa zīmes, pielāgotu gaismas kūli līkumos, krustojumos un apļveida krustojumos, lai labāk izgaismotu gājējus un velosipēdistus.

Jaunā "Kuga" tiks ražota Eiropā, "Ford" modernajā Valensijas rūpnīcā Spānijā, kur ļoti precīzu un ilgtspējīgu ražošanu nodrošina detaļu 3D drukāšana. Mākslīgais intelekts šeit strādā roku rokā ar inženieriem, lai nodrošinātu visaugstākos kvalitātes un ražošanas standartus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!